Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Fürdőszoba felújítás előtt állsz? Ne vágj bele, ameddig ezt nem olvastad!

|

A fürdőszoba felújítás izgalmas és szórakoztató projekt, vagy egy soha véget nem érő kínkeserves tevékenység - mindez csakis attól függ, hogy mennyire vagy felkészült, mielőtt belevágsz. Ahhoz, hogy az átalakítás zökkenőmentesen menjen, és a költségvetésen belül maradj, mindenekelőtt világos koncepcióra és megalapozott tervezésre van szükséged.

Annak érdekében, hogy már a legelején elkerüld a legnagyobb buktatókat és tudatosan vágj bele a munkálatokba, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, a leghasznosabb tippeket, melyeket a tervezési fázisban érdemes beépítened. Tarts velünk!

1. Tervezz nyitott és funkcionális teret!

Annak érdekében, hogy fürdőszobád a nagyobb tér érzetét keltse, gondolj könnyű, szellős és tiszta vonalakra. Kezdj világos monokromatikus színekkel, burkold a csempét a padlótól a mennyezetig, helyezz tükröt a falra, szerelj be egy üveg zuhanyajtót, világítsd meg a tükröt, és használj magasfényű festéket a fény visszaverésére. A fürdőszoba nem csupán a tisztálkodás helyszíne - hangulatteremtő jelleggel bír a nap kezdetén és a nap végén. Miért ne lehetne tökéletes minden apró részletében?

TOVÁBB A ZUHANYAJTÓKHOZ >>

TOVÁBB A FÜRDŐSZOBAI TÜKRÖKHÖZ >>

2. A tervezés során tartsd szem előtt a jövőt!

Azt javasoljuk, vedd figyelembe a jövőbeni igényeket már a legelején. Ha megfelelően alkalmazkodsz és előrelátó vagy, hosszútávon biztosíthatod családod kényelmét, függetlenül attól, hogy mit hoz a jövő. Gondolj csak bele: a hagyományos fürdőszobai kialakítás komoly veszélyt jelenthet a fizikai korlátokkal küzdők számára. Fontold meg az akadálymentesítést új fürdőszobádban, ha szükségesnek ítéled meg, és szereltess fel fokozott világítást. Az öregedés elkerülhetetlen önmagad és azok számára, akiket szeretsz, de nem muszáj, hogy kiköltözz az otthonodból, amelyben felépítetted az életed.

TOVÁBB A FÜRDŐSZOBAI KAPASZKODÓHOZ >>

TOVÁBB A LED VILÁGÍTÁSOS TÜKRÖKHÖZ >>

3. Fektess minőségi alapanyagokba!

A fürdőszobák nap mint nap nagy igénybevételnek vannak kitéve. Bírniuk kell a nagy hőmérséklet-ingadozásokat, a jelentős páratartalom-változásokat és a vízhatásokat is. A fürdőszoba alapanyagok kiválasztásánál ugyanakkor fontos szempont még, hogy könnyen tisztíthatóak legyenek, álljanak ellen a durva vegyi anyagoknak, és nem utolsó sorban nézzenek ki esztétikusan. Ez nem kis feladat!

A fürdőszoba átalakításából a legtöbbet kihozni gyakran azt jelenti, hogy tudni kell, hol érdemes spórolni, és hol érdemes minőségi anyagokra költeni. Gyakran előfordul, hogy az anyagokon való spórolás hosszú távon sokkal többe fog kerülni, mivel néhány év múlva ki kell cserélni őket. A legtartósabb fürdőszobai anyagok valószínűleg tovább fognak úgy kinézni, mintha újak lennének, és néhányuk egy életen át vagy még tovább is kitart. Ezért azt javasoljuk, ügyelj arra, hogy kiváló minőségű alapanyagokba fektess. A falburkolatok, csempék kifejezetten azok, ahol érdemes jól választani!

TOVÁBB A MINŐSÉGI FALBURKOLATOKHOZ, CSEMPÉKHEZ >>

4. Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Dönts okosan! Amikor időszerűvé válik a fürdőszoba felújítás fontos, hogy átgondold, milyen berendezési tárgyak illeszkednek a térbe. A leggyakrabban felmerülő kérdések egyike: fürdőkád vagy zuhanyzó? Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek, de persze semmi nincs kőbe vésve. Nagyobb helyiségekbe, valamint vintage vagy klasszikus esztétikájú terekbe jobban illik a fürdőkád, míg a zuhanyzó sokoldalúbb, valamint kisebb és nagyobb terekbe egyaránt beilleszthető.

Azok számára, akik olyan helyet szeretnének kialakítani, ahol reggel elkészülhetnek, este pedig pihenhetnek, a kombinált fürdőkádas zuhanyzó is jó megoldás lehet. Azoknak viszont, akik azzal a szándékkal újítják fel otthonukat, hogy a jövőben eladják azt, egy családi házban legalább egy kádnak kell lennie, míg a kisebb lakások, például a társasházak általában jobban megfelelnek a zuhanyzónak, mivel ezeket többnyire a fiatalabb generáció lakja majd. Jobban beleásnád magad a témába? Olvasd el Zuhanykabin vagy kád című cikkünket is!

TOVÁBB A ZUHANYKABINOKHOZ >>

TOVÁBB A FÜRDŐKÁDAKHOZ >>

5. Biztosíts elegendő tárolóhelyet

A fürdőszobai tárolás túl gyakran csak utólagos megfontolásból történik, annak ellenére, hogy mekkora szerepe van. A hely nagy részét ugyanis a WC, a fürdőszobai felszerelések és a mosdókagyló foglalja el, így ezekben a többnyire kis helyiségekben leleményesnek kell lennünk a tárolóhelyek kialakításában. A WC feletti tároló, a magas nyitott polcok vagy a falba épített látványos megoldások csak néhány azon kreatív módszerek közül, amelyekkel a helyszűkében lévő fürdőszobákba tárolóhelyet varázsolhatunk.

TOVÁBB A FÜRDŐSZOBA BÚTOROKHOZ >>

6. Tudatosan alakítsd ki a fürdőszoba elrendezését

Tehát már eldöntötted, hogy milyen típusú fürdőszobát szeretnél, most itt az ideje, hogy elgondolkodj az elrendezésen. Attól függően, hogy milyen alakú és méretű terület áll a rendelkezésedre, a fürdőszoba elrendezésének számtalan változata létezik.

Első körben érdemes fontolóra venni a meglévő elrendezés megtartását. Ha tetszik a kád/zuhanyzó, a mosdó és a WC általános elhelyezkedése, és funkcionalitását tekintve is rendben van, akkor nem szükségszerű újratervezni. A vízvezeték átszerelése és a falak újjáépítése gyorsan megnövelheti a fürdőszoba átalakításának költségeit. Természetesen néha a meglévő konstrukció egyszerűen nem működik. Lehet, hogy az eredeti fürdőszobát rosszul tervezték, talán több helyre van szükséged, vagy egy félfürdőt alakítasz át teljes fürdővé. Amikor a meglévő fürdőszobádat nézed, minden bizonnyal kialakul majd egy kép a fejedben a végkimenetelt illetően. A 3D látványtervezés és a tervezővel való alapos konzultáció segíteni fog abban, hogy ez a valóság majd tükrözze az elképzelésedet, és valóban úgy nézzen ki az új fürdőszobád, ahogy azt szeretted volna.

TOVÁBB A 3D LÁTVÁNYTERVEZÉS SZOLGÁLTATÁSHOZ >>

Összegezve elmondhatjuk, hogy a fürdőszoba felújítás valóban szerteágazó figyelmet igényel a részünkről, alapos tervezést és megfontoltságot. Az imént felsorolt szempontok csak egy szeletét képezik a nagy egésznek, de bízunk benne, hogy sikerült gondolatébresztő tippekkel, tanácsokkal szolgálnunk.