Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

5 aranyszabály a fürdőszoba berendezéséhez

|

Legyen bármilyen stílusú is a fürdőszobánk, van néhány általános lakberendezési elv, melyeket érdemes figyelembe vennünk a felújításkor.

A fürdőszoba gyakran a ház legkisebb helyisége, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy zsúfoltnak kell lennie! Ha el tudjuk engedni a túlzott ragaszkodásunkat bizonyos dolgokhoz - például, hogy mindenképpen lennie kell kádnak és zuhanykabinnak is, vagy, hogy nélkülözhetetlen a dupla mosdó - akkor ez a szoba is lehet tágas és kényelmes.

Kíváncsivá tettünk? Olvass tovább az aranyszabályokért!

Ne legyen zsúfolt

Mindig hagyjunk elegendő szabad teret a fürdőszobában, ne zsúfoljuk tele szaniterekkel és bútorokkal. Ha kicsi a helyiség, mindenképpen válasszunk a fürdőkád és a zuhanykabin közül, ne ragaszkodjunk feltétlen mind a kettőhöz. Egy jó kompromisszum lehet azonban a kádparaván! A lényeg, hogy a praktikusságot és az esztétikát is tartsuk szem előtt a tervezésnél.

TOVÁBB A FÜRDŐKÁDAKHOZ >>

TOVÁBB A ZUHANYKABINOKHOZ >>

TOVÁBB A KÁDPARAVÁNOKHOZ >>

Legyen elég tárolóhely

Alakítsunk ki minél több tárolásra alkalmas helyet. Helyezzünk el szekrényt a mosdó fölött és alatt, falra szerelve. Használjuk ki a helyet a WC fölötti falon, találjunk helyet egy magas és keskeny szekrénynek. Hasznosak lehetnek a falba beépített tárolórendszerek és a fali polcok is. A zuhanyfülkében is elhelyezhetünk polcokat. Vehetünk fürdőszobai radiátort, törölközőszárítót, kosarakat, dobozokat, rendszerezőket.

LÁSSUK A FÜRDŐSZOBA BÚTOROKAT >>

Válasszuk a minőséget

Tudjuk, hogy minden fürdőszoba felújításnak megvan a költségvetése, de mindig azt javasoljuk, hogy érdemes a drágább burkolatokat és segédanyagokat választani, ha hosszútávon gondolkozunk. Ez lehet, hogy megdobja a kiadásainkat, de biztosak lehetünk benne, hogy a választott burkolat nem fog megrepedni, felválni, eltörni és évtizedekig kiszolgálja az igényeinket.

A burkolatok kiválasztásánál hasonlítsuk össze a kopásállósságot és a terhelhetőséget. A járólapok minőségét az úgynevezett PEI-skála segítségével jelzik: 1-5-ig osztályozzák a burkolatokat, ahol az 5-ös a legstrapabíróbb. Ezt a jelölést webáruházunkban is megtalálod minden termék leírásánál.

Szaniterek kapcsán a hagyományos zuhanykabinok helyett érdemes lehet inkább vízlepergető bevonatú kabinokat választani, melyek kevésbé vízkövesednek.

TOVÁBB A JÁRÓLAPOKHOZ >>

TOVÁBB A FALBURKOLATOKHOZ >>

Figyeljünk a megvilágításra

Fontos biztonsági aranyszabály, hogy IP44 feletti védettséggel rendelkező lámpákat válasszunk, amelyek a kifröccsenő víz ellen is védettek.

Törekedjünk arra, hogy elegendő fény legyen a helyiségben: a mennyezeti világítás mellett gondoskodjunk hangulatvilágításról is, hogy a fürdőszoba a relaxálás helye lehessen. Néhány általunk forgalmazott kádba beépített LED világítás is kérhető!

Szükség lehet az arc erősebb megvilágítására, ehhez egy jó tükör világítás tökéletes választás. Ha lehetőségünk van rá, engedjünk be minél több természetes fényt is a helyiségbe.

TOVÁBB A TÜKRÖKHÖZ >>

Kell egy karakteres elem

Mi azt valljuk, hogy már egy karakteres elem is elég ahhoz, hogy elegánsan extravagánssá tegye a teret. Ez lehet mozaik, egy dekorcsempe csík az egyik falon, vagy egy extrém hatású burkolat. Ha a szanitereket turbóznánk fel, akkor akár a fürdőkádat is felburkolhatjuk mozaikkal - sokkal izgalmasabb lesz az összhatás, mint egy sima előlappal!

MEGNÉZEM A MOZAIKOKAT >>

TOVÁBB AZ ÜVEGMOZAIKOKHOZ >>

Reméljük hasznosnak találtad a fenti tippeket! Ha segítségre lenne szükséged, keress minket bátran elérhetőségeinken vagy bemutatótermünkben, ahol 3D látványtervezésre is van lehetőség. Tervezzük meg álmaid fürdőszobáját együtt!