Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

4+1 tipp kis fürdőszobába

|

Mi a Csempe és Kertnél ugyan a fürdőszobád méretét nem tudjuk megnövelni, de az alábbi tippekkel tudunk neked segíteni, hogy egy tágasabb tér érzetét tudd kialakítani! Sőt nem csak tippekkel, de termékajánlókkal is segítjük a vásárlásod! Felkészültél, hogy a piciből nagyot varázsolj? Vágjunk is bele!

1. tipp: Okosan válassz burkolatot a kis fürdőszobába!

Egy teret úgy tágíthatunk legegyszerűbben, ha játszunk a falakra kerülő színekkel, burkolatokkal.

A burkolat mérete az elsődleges szempont: vigyázz, nehogy túl kicsi vagy túl nagy burkolatot válassz. Miért?

A túl kicsi burkolat túlzottan sok fugát eredményez, ami összenyomja a teret. A túl nagy méretű lapokat pedig egyszerűen nem éri meg egy kis helyiségbe megvenni - hiszen úgyis vágni kell belőle.

Törekedj a közepes méretű csempék kiválasztásárára, ahol lehetőség van vékony fuga használatára:

·      a falburkolat ideális méretei: 25x40, 25x50, 25x60, 25x75

·      a padlóburkolat ideális méretei: 33x33/33,3x33,3, 15,5x62, 30x60, 45x45

Érdemes továbbá a mennyezetig burkolni, hogy optikailag nőjön a belmagasság.

A színek tekintetében pedig érdemes a világos árnyalatokat előnyben részesíteni. Domináljon a fehér, a bézs, homok és pasztellszínek. Nem elegendő ugyanakkor csak világos színekkel dolgozni: érdemes minden esetben kiválasztani egy fő színt és ennek a különböző árnyalatait használni a falon, a padlón és a bútorokban. Törekedj a harmóniára, ne keverd túlzottan a színeket. Az erős kontrasztok a kicsi fürdőszobát zsúfolttá és kaotikussá tehetik.

TOVÁBB A FALBURKOLATOKHOZ >>

TOVÁBB A PADLÓBURKOLATOKHOZ >>

2. tipp: Játssz a világítással!

A fény elengedhetetlen a kis helyiség tágasabbá tételéhez - akár mesterséges, akár természetes fényről van szó. Ha éppen felújítasz és lehetőséged van nagyobb átalakításokra is, akkor érdemes elgondolkoznod egy ablak kialakításán. Az ablak optikailag tágítja a teret és rengeteg természetes fényt enged be – ez hozzájárul az otthonos érzet kialakításához.

A funkcionalitás mellett használj hangulatvilágítást is a kis fürdőszobába, helyezz el LED-szalagokat, egyedi lámpatesteket a helyiségben. Érdemes továbbá olyan tükröt választanod, amelyben beépített LED-világítás is van. Ajánljuk figyelmedbe két kedvencünket:

·      a Savinidue tükör, amelyben nem csak beépített világítás, hanem digitális óra és kozmetikai tükör is van!

o   Savinidue  tükör 60x80 cm

o   Savinidue  tükör 100x70 cm

·      a RAVAK Clear tükör, ami most akciósan lehet a tiéd!

o   RAVAK Clear tükör 100x30 cm

o   RAVAK Clear tükör 80x30 cm

3. tipp: Zuhany vagy kád? Így döntsd el!

Az örök dilemma: kád vagy zuhanykabin? A kérdés eldöntéséhez hoztunk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venned vásárlásnál:

MÉRET ÉS ALAPRAJZ: A fürdőszoba alaprajzi sajátossága az elsődleges meghatározó tényező. Ha kis fürdőszobád van, azt gondolhatod, hogy neked csakis a zuhanykabin jöhet szóba. Ez azonban egy tévhit! Ma már egy kisebb helyiségben sem kell lemondanod a kádban fürdés élményéről, hiszen minden formában és méretben találhatsz már megfelelő szanitert.

FÜRDÉSI SZOKÁSOK: Érdemes átgondolni a fürdési szokásaidat is. Ha te is a gyors zuhanyt preferálod, akkor lehet felesleges beruháznod egy kádra. Ha viszont mondjuk gyerekek is vannak a családban, érdemesebb berendezkedni a hosszú pancsolásokra.

HIBRID MEGOLDÁS: Ha a zuhanyzás és a fürdés élményét egyszerre élveznéd, tökéletes választás lehet egy kádkabin, vagyis egy paravánnal kiegészített kád is. Ez a kettő-az-egyben megoldás az egész családot boldoggá teheti és az átlátszó kádparaván segít a tér tágításában is.

Ám bátran választhatod a walk-in megoldást is: Ez tulajdonképpen egy 100%-ban vízszigetelt, minimál stílusú, nyitott fürdőszobát jelent, ahol a zuhanyzó nincs elzárva és elkülönítve és az egész fürdőszobát csempe borítja plafontól a padlóig.

TOVÁBB AZ ÖSSZES KÁDHOZ > >

TOVÁBB AZ ÖSSZES ZUHANYKABINHOZ > >

4. Lekerekített formák, lebegő bútorok és rengeteg tároló

IGEN és IGEN és IGEN!

Egy szűk térben előfordulhat, hogy a szögletes formák túl sok felesleges helyet vesznek el a térből, ráadásul ezekbe folyton beleütközhetünk. A bosszúság elkerülése - és a helytakarékosság miatt - válassz inkább lekerekített bútorokat és szanitereket a kis fürdőszobába!

A wc, a mosdó, a mosdópult, a szekrények mind kaphatóak falra függeszthető verzióban is, így jelentős helyet spórolhatsz meg és légiesebb lesz a látvány is. Az ilyen lebegő elemek exkluzívvá varázsolják a teret! Webáruházunkban válogathatsz például lebegő mosdók és fali wc-k széles kínálatából.

A fürdőszoba bútorok kiválasztásánál az összkép érdekében érdemes mindig azonos termékcsalád darabjait megvásárolni. Ajánljuk figyelmedbe a RAVAK Balance vagy a  Savinidue Corallo termékcsaládot.

Praktikus tárolóhelyek és semmi felesleg! Ez legyen a jelmondatod, amikor kialakítod a kis fürdőszobád berendezését. Ha felújítasz és van rá lehetőséged, akár fali tárolók kialakításában is gondolkozhatsz. Ha egyszerűbb megoldást keresel, válaszd a fali polcokat. Fürdőszobai tárolásra használd ki a fürdőszoba ajtót, az ajtó feletti falat, sőt, a WC tartály feletti fal is kiváló tárolóhelyet nyújt! Ha pedig törölközőtartós kádparavánt, zuhanyfalat választasz, máris spóroltál a falon elhelyezett tárolókon.

TOVÁBB AZ ÖSSZES BÚTORHOZ >>

 

Hogyan tovább?

Kedvet kaptál kis fürdőszobád felújításához? Akkor látogass el nyíregyházi bemutatótermünkbe, ahol a Csempe és Kert munkatársai ingyenes szaktanácsadással, anyagszükséglet számítással, látványtervezéssel és 25 éves tapasztalattal várnak.

 

Ha inkább online vásárolnál, tekintsd meg hatalmas készletünket webáruházunkban és az aktuális akciókért ne felejts el követni minket Facebook-on sem!