Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Hogyan és mivel ragasszam le a vinyl padlót?

|
Címkék : murexin, Vinyl padló

Egyre többször találkozunk a környezetünkben olyan melegburkolatokkal, melyekről első benyomásra azt hinnénk, hogy kerámia-, természetes kőburkolat vagy parketta. Szinte nincs is olyan anyag, amit ne lehetne tökéletesen utánozni az új design-vinil burkolatokkal.

A design-vinyl burkolatokat a minták sokrétűsége, az egyszerű szállíthatóság és feldolgozhatóság jellemzi. A design PVC, vagy vinyl burkolat, valamint az LVT (Luxury Vinyl Tile) burkolatok magas kopás- és dörzsállósággal rendelkeznek. A fenti tulajdonságok mellett meg kell említenünk, hogy a meleg padlóburkolatok legkedvezőbb jellemzőit ötvözi ez az anyag. Puha felülete miatt nem kopog, nem terheli az ízületeket, a használat során megsérült elemeket pedig egyesével lehet cserélni.

Vinyl burkolat kínálatunkért kattints ide.

A Murexin a piacon az elsők között ismerte fel ezen kedvező tulajdonságok jelentőségét és fejlesztette ki a design PVC, azaz vinylburkolat, azaz LVT (Luxury Vinyl Tile) burkolatokhoz a megfelelő ragasztót a kivitelezők és a megrendelők számára. A design-vinyl burkolatokat nem lehet a hagyományos, egyszerűbb PVC ragasztókkal leragasztani a tapadás, a nyírás, a hőmérsékletingadozás és a méretstabilitás miatt. Általánosan kijelenthető, hogy a design-vinil burkolatokat gyakran diszperziós ragasztók felhasználásával, teljes felületen ragasztják. Ilyenkor azonban ügyelni kell a szakszerű kivitelezésre, hogy elkerüljük a hőmérsékletváltozásból adódó alakváltozásokat és a mélyedések képződését.

A kivitelezésnél figyelni kell, hogy az élek és sarkok ne hajoljanak fel. A diszperziós ragasztók felhasználásánál figyelni kell, hogy teljes felületen történjen a ragasztás, a ragasztómennyiség elegendő legyen, a fogazott kenőlapátot rendszeresen cserélni kell, figyelembe kell venni a ragasztó fektetési és a szellőztetési idejét, valamint a ragasztót a szélek mentén is azonos fedéssel kell felhordani. A design-vinil burkolatok fektetéséhez használt ragasztók nedveságyas ragasztók, melyeket az alapfelületre kell felhordani, és a burkolatot a még nedves ragasztóágyba kell belefektetni.

 

Designburkolat ragasztóért kattints ide.

Designburkolat fektetése előtt aljzatkiegyenlítés szükséges a sima és szívóképes felülethez. Ehhez javasolt a Murexin Lewell ST 215 Standard, a Murexin Lewell ST 330 Standard, Murexin Lewell SP220 aljzatkiegyenlítők használata alapfelület függvényében. 

Murexin Lewell ST 215 Standard aljzatkiegyenlítő poralakú, cement- és műgyantadiszperzió tartalmú, szálerősített, zsugorodás kompenzált, hidraulikus kötésű önterülő aljzatkiegyenlítő. Beltéri sima felületek készítéséhez hidegburkolatok ragasztása és melegburkolatok fektetése előtt 2-15 mm rétegvastagságig. Jó terülésének és finom szemszerkezetének köszönhetően különösen alkalmazható vékony aljzatkiegyenlítésekhez (2 mm-től) is. Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. EN13813 szerint CT-C25-F5

Murexin Lewell ST 330 Standard aljzatkiegyenlítő Poralakú, cement- és műgyantadiszperzió tartalmú, szálerősített, zsugorodás kompenzált, hidraulikus kötésű, önterülő aljzatkiegyenlítő. Sokoldalúan használható, beltéri sima felületek készítéséhez hidegburkolatok ragasztása és melegburkolatok fektetése előtt 3-30 mm rétegvastagságig. Különösen alkalmazható extrém egyenetlenségek kiegyenlítésére. 20 mm-nél nagyobb rétegvastagság esetén kvarchomok hozzáadása szükséges (10%). Alkalmas padlófűtésnél és görgősszék terhelésnél. EN13813 szerint CT-C25-F5

 

Murexin aljzatkiegyenlítőkért kattints ide.

A nedveságyas ragasztók előnye, hogy a burkolatok hátoldalát egyenletesen lehet benedvesíteni. A Murexin a design-vinil burkolatok fektetéséhez a Murexin D 495 Designburkolat ragasztót javasolja A2-es fogazott kenőlapáttal kb. 0,25-0,30 kg/m2 anyagszükséglettel. A Murexin D 495 Designburkolat ragasztó egy nagyon emissziószegény, oldószermentes ragasztó, mely erős ragasztóbordákkal, magas kezdeti tapadással, szálerősítéssel, mérettartóssággal és egyszerű feldolgozással rendelkezik. A megnövelt igénybevételeknél is rendkívül jó mérettartó képességgel rendelkezik. Szegélyragasztáshoz a Murexin Rexopren 1310 Kontaktragasztó vagy a Murexin X-Bond MS-K 88 Expressz speciális ragasztó használata javasolt.

Szakmai kérdésed merült fel a vinyl padlókkal, esetleg a lerakásukkal kapcsolatban? Keresd szakértő kollégánkat az alábbi telefonszámon: + 36 30 597 5452

Kíváncsi vagy akciós Murexin termék kínálatunkra? Kattints ide a termékekért.