Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

5 tipp, ami megkönnyíti a fürdőszobai radiátor választást

|
A hűvös idő beköszöntével egyre inkább felértékelődik a komfortos meleg kialakítása otthonunk minden helyiségében. Nincs ez másképp a fürdőszobákban sem, sőt a fürdőszobai radiátorok lényegesen több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, így nem csoda, ha egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Lecserélnéd régi fürdőszobai fűtőtested? Segítünk néhány tippel a választásban!

1. Mennyi hely áll rendelkezésre?

Szinte az első kérdések egyike szokott lenni, hogy mi a jó választás, ha kifejezetten kicsi fürdőbe szeretnénk radiátort? A gyártók felfigyeltek erre a viszonylag gyakori bökkenőre, így sorra jelennek meg a kisebb, laposabb, vagy különlegesebb kialakítású fürdőszobai radiátorok. Szűkös helyekre is kifejezetten esztétikus, és kényelmesen elhelyezhető modellek közül válogathatunk. A flexibilis fűtőcsövek pedig már egy egészen új szintet képviselnek, hiszen a falak éleihez igazítva illeszthetjük őket a kihasználatlan sarkokba.

TOVÁBB A KIS MÉRETŰ RADIÁTOROKHOZ >>

2. A szükséges teljesítmény meghatározása

A hőleadást jelentős mértékben a teljesítmény szabja meg, ebből adódóan nem érdemes jóval nagyobb méretű fürdőszobai radiátort választani a szükségesnél. A helyiség alapterülete és belmagassága alapján egyszerűen kiszámolható az optimális teljesítmény. A fűtésrendszertől függően előfordulhat, hogy más szorzóval kell szorozni, amelyben szakembereink szívesen segítenek.

TOVÁBB A 300 W-OS TELJESÍTMÉNYŰ RADIÁTOROKHOZ >>

TOVÁBB A 600 W-OS TELJSÍTMÉNYŰ RADIÁTOROKHOZ >>

TOVÁBB A 900 W-OS TELJESÍTMÉNYŰ RADIÁTOROKHOZ >>

3. A csatlakozás bekötése sem mindegy!

Még az építkezés vagy felújítás előtti időszakban lényegesen több lehetőségünk van a fürdőszobai radiátorok közül válogatni, hiszen ekkor a konkrét modellhez alakíthatjuk ki a fűtőcsöveket. Ezt érdemes szakemberre bízni, hogy megfelelően legyen fixálva.

Már meglévő fűtésrendszer esetén sincs okunk elkeseredésre, ha különlegesebb radiátorral szeretnénk feldobni a fürdőt. Ilyenkor a megfelelő módszerű installálással láthatatlanná tehetők a fűtőcsövek. Fürdőszobai radiátorainknál középső-, oldalsó- és ritkább esetben egyedi bekötésekkel találkozhatsz.

TOVÁBB A KÖZÉPSŐ BEKÖTÉSŰ RADIÁTOROKHOZ >>

TOVÁBB AZ OLDALSÓ BEKÖTÉSŰ RADIÁTOROKHOZ >>

4. Modell és színvilág

A különleges, kifejezetten dizájner fürdőszobai radiátorok nem kizárólag az extravagáns fürdőszobák dekorelemei, hiszen a minimalista, vagy éppen modern megjelenést is ugyanúgy képviselhetik. Kialakítás alapján a legtöbbször meg sem ítélnénk elsőre, hogy az valójában egy fűtőtest. Az egyszerűbb hosszú forma mellett rendre találkozhatunk képkerethez hasonló, vagy éppen labirintusszerű radiátorokkal is. Természetesen a szín sem elhanyagolható szempont, ezért a legtöbb modellünk több, mint húszféle árnyalatban megrendelhető, hogy biztosan passzoljon a belső enteriőrhöz.

TOVÁBB A DIZÁJNER RADIÁTOROKHOZ >>

5. Törölközőszárítás, mint prioritás

A fürdőszobai radiátor a kellemes meleg megteremtése mellett hatékony párátlanító berendezésként is funkcionál, ezzel elejét véve a penészesedés kialakulásának. A kifejezetten törölközőszárításra kialakított fűtőtestek így másik hasznos funkciót is ellátnak. Helytakarékosak, hiszen a falra szerelve nincs szükség külön akasztókra, a nedves törölközőket egyből ráakaszthatjuk a zuhany alól kilépve. Télen pedig mi sem jobb érzés annál, ha puha, száraz és meleg törölközőbe csavarhatjuk magunkat.

TOVÁBB A TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOROKHOZ >>

A modern dizájnelemek mellett elengedhetetlen a megbízható és minőségi fürdőszobai radiátorok választása, hogy az esztétika mellett funkciójukat is hosszú időn keresztül lássák el. Mind az elektromos, mind a központi fűtésrendszerhez csatlakoztatható fűtőelemek széles választékban elérhetők, hogy fürdőszobádhoz mérten válogathass.