Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Hogyan válasszunk mosogatótálcát: előnyök és esztétika

|

A konyha talán legtöbbet használt eleme a mosogatótálca, amelynek kiválasztása során érdemes több szempontot is szem előtt tartani. Fontos, hogy könnyen tisztítható, ezáltal higiénikus legyen, emellett pedig a kinézet sem elhanyagolható tényező. Ha éppen mosogatótálca vásárlás előtt állsz, cikkünkben hasznos tanácsokat találhatsz, hogy biztosan jól válassz!

Gránit legyen vagy rozsdamentes acél?

A rozsdamentes acélt elsősorban a korrózióálló tulajdonsága miatt választják, emellett pedig jelentős mértékben karcálló is. A magas hőmérséklet, a folyamatos áztatás és a különböző kémhatású szerek sem tesznek kárt benne. Tisztítása egyszerű, az ételmaradékok nem hagynak nyomot benne, és a lerakódott vízkő eltávolítása sem jelent akadályt. Egyetlen hátulütője a színe, nem illik minden konyhába, mert a fémes szín (akár matt, akár fényes) rideg érzetet kölcsönöz.

Sokan egyből a rozsdamentes acél mosogatótálca mellett teszik le a voksukat, azonban a gránitot sem szabad alábecsülni. Szinte bármilyen színben kapható, így a konyha esztétikájával összhangban választhatjuk ki a számunkra tökéletes modellt. Ebből adódik azonban, hogy a sötét tálcákon a vízkő, míg a világos tálcákon például a rozsda hagyhat nyomot, amelyet a megfelelő módszerrel szabad csak eltávolítani. A gránit mosogatótálcák tisztítása főként szódabikarbónával és ecettel történik, majd egy réteg olajat kell felvinni a felületére hosszabb időre. Ezt követi egy mosogatószeres öblítés a zsírtalanítás érdekében, utána pedig szárazra kell törölni a mosogatótálcát.

TOVÁBB A ROZSDAMENTES ACÉL MOSOGATÓTÁLCÁKHOZ >>

Funkció szerinti kialakítás

Az ergonómiai elrendezés nem csak a kinézet miatt lényeges, hanem főként a funkcionalitás szempontjából, hiszen mindenkinek más lesz a fontos. Az egyszerű egymedencés típus mellett számtalan más kialakítással is találkozhatunk, mint például a kétmedencés, a csepegtetővel vagy éppen a gyümölcsmosóval ellátott mosogatótálcák. A második medence vagy a gyümölcsmosó kiválóan alkalmas fagyasztott húsok, zöldségek kiolvasztásához is.

A csepegtető kialakítása lehetővé teszi a tiszta edények elhelyezését és száradását, miközben a lefolyó víz visszajut a medencébe. A mosogatótálca továbbá lehet csaplyukkal ellátott vagy anélküli, utóbbi esetben mi fúrhatjuk ki a csaptelep helyét.

TOVÁBB AZ EGYMEDENCÉS MOSOGATÓKHOZ CSEPEGTETŐVEL >>

TOVÁBB AZ EGYMEDENCÉS MOSOGATÓKHOZ CSEPEGTETŐVEL ÉS GYÜMÖLCSMOSÓVAL >>

Az alak is meghatározó szempont lehet

A lekerekített berendezéshez, bútorzathoz javarészt jobban illik egy kis, egyszerű, kerek mosogató, lehetőleg a beltérhez passzoló színvilágban. A gránit mosogatótálcák esetén általában nagyobb készletek állnak rendelkezésre, így ha egyedi megjelenésre vágyunk, valószínűleg ezek között fogjuk megtalálni. A szögletes mosogatókat tekintve már nem csak az egymedencés, négyzet formával találkozhatunk, hanem a kívánt elrendezések szinte mindegyikével.

TOVÁBB AZ EGYMEDENCÉS MOSOGATÓKHOZ >>

TOVÁBB A KÉTMEDENCÉS MOSOGATÓKHOZ >>

Végül bármelyik mosogatótálcára is essen a választás, a megfelelő karbantartás és tisztítás mellett hosszú évekig kiválóan szolgálnak majd. Kérdésed van, vagy javaslatra lenne szükséged? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a döntésben!