Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Felkapott burkolási minták, amiket érdemes megnézned csempevásárlás előtt

|
Címkék : burkolólap

A felújítások során gyakran a legutolsó négyzetméterig megtervezzük mi hogyan fog kinézni, ha elkészül, legyen szó a fürdőszobabútoroktól a színárnyalatokig. Azonban mindig lehet többet hozzáadni, hogy a végeredmény ne csak esztétikus legyen, hanem kifejezetten egyedi megjelenésű is. Ha már megvan esetleg a színvilág vagy a stílus elképzelés, érdemes a burkolási minta megálmodásában is gondolkozni. Inspirációra vágysz? Olvass tovább!

Régi-új divat: a halszálka burkolási minta

Klasszikus megoldása a parketta lerakásnak, azonban napjainkban reneszánszát éli a halszálka elrendezés, így a téglalap alakú burkolólapok igencsak kelendőek lettek. Kivitelezése egyáltalán nem bonyolult, bár nem tartozik a leggyorsabban kirakható motívumok közé. A falburkolati elemek nagyságát tekintve nem érdemes 7.5 x 30 cm-nél kisebbekkel próbálkozni, kivéve, ha rengeteg időnk van egy egész fürdőszobányi halszálka mintát kirakni mozaikcsempéből. A számos eltérő méretű variáció új dimenziókat nyithat, ha ennél a motívumnál szeretnénk maradni. Persze a mintázat mellett a színek variálásával is egyedibbé tehetjük a helyiséget.

TOVÁBB A FALBURKOLÓKHOZ >>

Mozaik: trendi kör vagy hagyományos négyzet?

Aki járt már életében strandon vagy fürdőben, az biztosra vehető, hogy találkozott már mozaik burkolású medencékkel a kék és zöld minden árnyalatában. Egy biztos, hogy azóta sem ment ki a divatból, hiszen azoktól a hagyományos, égszínkék, négyzet alakú, mini burkoló lapoktól kezdve számos megjelenésben gyártottak már ilyet. Természetesen nem csak egy-egy színben kaphatók, hanem egyszerre több színű, rusztikus elrendezésben is, hogy mindenki találjon kedvére valót. A tradicionális mozaik csempék mellett rengeteg trendi üvegmozaik közül is válogathatsz!

TOVÁBB A MOZAIK CSEMPÉKHEZ >>

TOVÁBB AZ ÜVEGMOZAIKOKHOZ >>

Diagonál burkolási minta a letisztult megjelenésért

Lényegében, ha a négyzet alakú burkolólapokat 45°-kal elfordítjuk és így helyezzük le, meg is kapjuk a diagonál díszítést. Szűkösebb helyiségeknél, kisebb teraszoknál előnyös lehet ez a fajta elrendezés, hiszen optikailag tágítja a teret. Szép, letisztult, esztétikus burkolási minta, amelyet általában egy árnyalattal valósítanak meg, azonban egy-egy burkoló elemnyi színváltozat egyediséget vihet bele. Mivel a falhoz képest elfordítva, azaz nem párhuzamosan kerülnek le a burkolólapok, ezért vágásra mindenképp szükség lesz.

TOVÁBB A BURKOLÓLAPOKHOZ >>

TOVÁBB A JÁRÓLAPOKHOZ >>

Dekorcsíkokkal a különleges hatásokért

A díszcsíkok alkalmazása a legegyszerűbb burkolatokat is feldobhatja, ugyanis a modern megoldások gyakori eleme, amely közkedvelt hotelekben és szállodákban is. A díszcsíkokkal való burkolás minta valójában nem csak csík formájában helyezhető fel, hanem valósággal minden formájában felhasználható. A különböző minták és színezések mellett gyakoriak a 3D-s, domború elemek, amelyek önmagukban is dekorációként szolgálnak.

TOVÁBB A DEKORCSÍKOKHOZ >>

Konkrét terveid vannak a fürdőszoba felújításhoz, de még nem döntöttél a burkolás kinézetéről? Vagy nem tudod elképzelni, hogyan is nézne ki, amit elképzeltél? Szívesen segítünk egy látványtervvel, mielőtt megkezdődnének a burkolási munkálatok! Sikeres tervezést követően pedig nyugodtan válogathatsz széles választékunkból!