Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Mire érdemes figyelni a terasz burkolása közben?

|
Címkék : burkolat

Ahogy melegszik az idő, biztosan te is egyre több időt szeretnél kint tölteni. Szeretnéd felhőtlenül élvezni a madárcsicsergést, de a teraszod nincs a legjobb formában? Ne aggódj: még van időd felújítani! Elhoztuk neked a legfontosabb tippeket, amikre érdemes odafigyelni a terasz burkolása közben. Kövesd ezeket az egyszerű szabályokat, és garantáljuk, hogy hamarosan a teraszod lesz az új nappalid!

Mikor érdemes belevágni a terasz felújításába?

Annak érdekében, hogy teraszunk időtálló legyen, érdemes okosan megválasztani a felújítás időpontját. A szakemberek szerint az ideális időjárási körülmények az alábbiak: sem túl meleg, sem túl hideg, átlagosan 10 és 30 fok közötti hőmérséklet. Így biztosíthatjuk, hogy a ragasztó víztartalma nem párolog el túl gyorsan, de nem is fagy meg a téli hidegben. Továbbá arra is érdemes odafigyelni, hogy egy száraz, csapadékmentes időszakot válasszunk a felújításhoz.

Mire érdemes figyelni a terasz burkolása közben?

A teraszburkolat lerakása nem ördöngösség, csupán néhány alapszabályra kell odafigyelnünk. Mutatjuk, melyek ezek!

1. Minőségi alapanyagok

A teraszburkolat nem egy olyan dolog, amit évről évre felújítunk. Ha jól választunk, évtizedekig kiszolgálja a család igényeit. Gondoljunk erre hosszútávú befektetésként, és ne a legolcsóbb járólapot válasszuk. A Csempe és Kert Kft. kínálatában mindenki megtalálja a számára megfelelőt, hiszen több, mint 20 márkát forgalmazunk. Törekedjünk a minőségi alapanyagokra a segédanyagok kiválasztása során is. Szívből ajánljuk például a MUREXIN termékeit.

 

2. Rossz lefektetési technika

Ha nem csináltunk még korábban ilyet, érdemes felkeresnünk egy szakembert a munkálatok kivitelezésére – ugyanis a rossz lefektetési technika az egyik leggyakoribb oka a teraszburkolatok felválásának. Amennyiben rendelkezünk már némi gyakorlattal, nyugodtan vágjunk bele a munkálatokba mi magunk is. Ha szükséged lenne egy szakértői konzultációra, mielőtt elkezded, keresd értékesítőinket bizalommal.

3. Megfelelő vízelvezetés

Ha a víz megáll a teraszon egy kiadósabb eső után, az garantáltan a lapok felválásához vezet. Ezért az egyik legfontosabb követelménye a minőségi terasznak, a megfelelő lejtés és vízelvezetés kialakítása. Fontos, hogy a víz azonnal távozzon a felületről! De akár egy gyengébb minőségű fuga is okozhatja a nedvesség bekerülését a lapok alá – így ahogy az előző pontban mondtuk, fektessünk be minőségi alapanyagokba!

4. Elég hézag a lapok között

Érdemes figyelembe venni, hogy a legmelegebb nyári hónapok és a leghidegebb téli hónapok során a hőmérséklet különbség akár 50 fok is lehet Magyarországon. Ez pedig a segédanyagok térfogatnövekedésével jár. A szakembereknek éppen ezért a lerakás során elég hézagot kell hagyniuk a lapok között, hogy azok ne repedezzenek, vagy törjenek el.

 

5. Megfelelő rétegrend

A teraszburkolás során az alábbi rétegrendet kövessük az aljzat megfelelő előkészítése után: hajlaterősítő szalag beépítése, kenhető vízszigetelés használata, ragasztó felkenése, járólapok lerakása, fugázás, szilikonozás. Fontos még a teraszprofil beépítése is, amivel el tudjuk vezetni a csapadékot a teraszról.

6. A tökéletes ragasztó

Kültérre az S1-es jelzésű, fagyálló ragasztót ajánlatos használni a megfelelő tapadás érdekében. Különösen ajánljuk a MUREXIN ragasztóit, melyeket a webshopunkban is be tudsz szerezni, most rádadásul 25% kedvezménnyel. A ragasztóréteg ne legyen túl vastag, maximum 5 mm!

 

7. A kültéri burkolatok anyaga

Bizony a burkolatok anyaga sem elhanyagolható, ha hosszútávra tervezünk! Olyat válasszunk, melynek vízfelvétele nem éri el a 0,5%-ot. Ha ennél több csapadékot tud magába szívni a burkolat, akkor a felfogott víz megfagyhat és szétrepesztheti a lapokat. Bár a kültéri burkolatok többsége már fagyálló anyagból készül, szakértő értékesítőink szívesen segítenek neked a választásban. Ha pedig te magad keresnél a webshopban, érdemes a gres, színezett gres, mázas gres lapokat keresned. Fagyálló burkolatainkat ITT megtalálod.

 

8. Csúszásmentesség

A fagyállóságon kívül a csúszásmentességre is érdemes odafigyelni, hiszen a teraszt sok nedvesség éri, így hamar csúszóssá válhat. A balesetek elkerülése érdekében válassz R10-es, vagy R11-es jelölésű burkolatokat, ezek már alkalmasak a teraszok burkolására, hiszen felületük matt vagy strukturált.

9. Burkolat vastagsága

Manapság a járólapok vastagsága 8-10 mm, amik nem csak bel-, hanem kültérre is tökéletesen alkalmasak. Azonban jó, ha tudod, hogy létezik 2 cm-es burkolat is, amit akár ragasztás nélkül is lerakhatsz! Ekkor állítható szintezőtalpakkal kell dolgoznod. Így akár még a térkő is kiváltható. Nagy súlyuk miatt nem mozdulnak el, és lerakásukhoz nem feltétlen szükséges szakember. További előnyük, hogy nincsenek dilatációs problémák és a vízvezetékek is könnyedén elrejthetőek a szintezőtalpak között. Ha érdekelnek a 2 cm-es lapok, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot, segítünk!

 

Hogyan tovább?

Új lendületet kaptál a terasz felújításhoz, de úgy érzed nem ártana egy kis segítség? Akkor látogass el nyíregyházi bemutatótermünkbe, ahol a Csempe és Kert munkatársai ingyenes szaktanácsadással, anyagszükséglet számítással, látványtervezéssel és 25 éves tapasztalattal várnak.

Ha inkább online vásárolnál, tekintsd meg hatalmas készletünket webáruházunkban és az aktuális akciókért ne felejts el követni minket Facebook-on sem!