Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Szigetelő- és feszültségmentesítő lemez használata

|

A burkolók egyik legnagyobb álma talán az, hogy tökéletes aljzattal rendelkezzen a burkolandó terület. Lássuk be ez legtöbbször sajnos nem így van és kritikus aljzatokkal találkoznak a szakemberek. De mi is az a kritikus aljzat? Milyen formái vannak? Hogyan javíthatjuk azt ki? Nézzük meg cikkünkben.  

A kritikus aljzatokkal legtöbbször a felújítások során találkozhatunk, de előfordulhat építkezéseken is. A kritikus aljzatok lehetnek, összezsugorodott fapadlók, előfordulhatnak vegyes aljzatok, esetleg sérült, fűtött esztrichek, de frissen betonozott fal- és padlófelületek is. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha feszültségmentesítő lemezt használunk.

Mi is az a feszültségmentesítés?

A kritikus aljzat azt jelenti, hogy a terület mélyen, vagy felületesen meg van repedve, ezáltal feszültség alakul ki. Ezeket a feszültségeket az új burkolat lerakása előtt mentesíteni kell. Erre alkalmasak a feszültségmentesítő lemezek.

Feszültségtípusok:

2 típust különböztethetünk meg.

Az egyik az a felszínnel párhuzamosan létrejövő feszültség. Ilyen feszültség az aljzat hosszirányú változásától, zsugorodásából és a térfogat csökkenésétől vagy növekedésétől alakulhat ki. Tipikus példa erre a túl fiatal beton vagy a túl magas hőmérséklettel terhelt öntött aszfalt esztrich.  

A másik típus pedig a felszínre merőlegesen ható feszültség. A burkolatok felszínére merőlegesen ható feszültség oka általában az aljzatok bizonyos instabilitása. Ilyen aljzat például a fapadló, amire ha rálépünk bemozog. Az esztrichek esetén is, ha a fugák megrepednek, vagy a burkolatokban szintkülönbségeket észlelünk akkor azok valószínűleg feszültség alatt állnak vagy álltak.  

Murexin AE 100 szigetelő és feszültségmentesítő lemez tulajdonságai:

  • vízzáró és repedésáthidaló
  • vízszigetelő és elválasztó réteg
  • alkáliálló
  • egyenletes rétegvastagság  

A Murexin AE 100 szigetelő és feszültségmentesítő lemezért kattintson ide

Alkalmazható:

Burkolatok alatt, vízszigeteléshez, zuhanyzókban, fürdőszobákban, üzemi konyhákban, falon és padlón, kül- és beltéren egyaránt.  

Amire szükségünk lesz:

  • Hajlaterősítő szalag, külső és belső sarok

Hajlaterősítő szalagért kattintson ide

  • Folyékonyfólia

Folyékonyfólia kínálatunkért kattintson ide

  • Murexin flexragasztó vagy gyorsflex ragasztó

Murexin ragasztóhabarcs kínálatunkért kattintson ide

Használata:

  1. Először is vágjuk méretre a hajlaterősítő lemezt egy olló vagy snitzer segítségével.
  2. Ezután egy 3-4-6 mm fogazatú glettvassal vigyük fel a ragasztót a felületre.
  3. A méretre vágott lemezt fektessük bele a ragasztóba és egy simító segítségével simítsuk le úgy, hogy ne maradjon alatta légbuborék.
  4. A ragasztásnál a szigetelőlemez darabokat szorosan egymás mellé helyezzük el.
  5. Az illesztéseket a hajlaterősítő szalaggal fedjük le.
  6. Hordjuk fel a folyékonyfóliát és még a friss anyagba nyomkodjuk bele a hajlaterősítő szalagot, majd ezt is egy simító segítségével simítsuk le, hogy ne keletkezzen a szalag alatt üreg.

A tökéletes aljzatért és szigetelésért válassza tehát a Murexin AE 100 szigetelő- és feszültségmentesítő lemezt. Használata gyors, egyszerű és kifizetődő. 

További Murexin termékekért pedig tekintse meg webáruházunkat, vagy látogasson el hozzánk személyesen.

Címünk: 4551 Nyíregyháza, Nyíregyházi út 15.

Webáruházunkat ide kattintva megtekintheti