Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Két burkolat határán: burkolatváltó profilok

|

Ön is odafigyel a részletekre? Zavarja a burkolás során kialakult rés? Ha valami nekünk nem tetsző dolgon akad meg a szemünk, akkor azt utána már nehéz figyelmen kívül hagynunk. Hosszú távon míg ezeket el nem rendezzük mindig ott lesz otthonunkban egy zavaró tényező. Sajnos a legszebb burkolat összképét is elronthatja ez a látványTalálja meg a megoldást! Nem kell bonyolult dolgokra gondolnia, egyszerűbben le lehet ezeket a területeket esztétikusan zárni, mint gondolná.

A burkolatváltók két fajta burkolat között játszanak szerepet. A burkolatváltó profilok eltakarják a zavaró réseket, illetve a különböző burkolat váltására szolgálnak. Egy helyiségen belül is használhatjuk, de két, egymásból nyíló szoba között, küszöb előtt vagy helyett, erkély ajtóknál, és különböző burkolati elemek találkozásánál is egyszerű megoldást nyújtanak. Nagyobb felületeknél ajánlott a használatuk, mert bizonyos méreteknél fogva ezen profilok használata elengedhetetlen ahhoz, hogy eltüntethessük a zavaró hézagokat.

 

Érdemes még a kivitelezés előtt megtervezni, vagy szakember tanácsát kérni, hogy milyen plusz elemekre lesz majd szükségünk. Valószínűleg ő is a burkolatváltó profil használatát fogja javasolni. Dönthetünk, hogy egy, két vagy három részes legyen ez az elem. Választhatunk pattintható, csavarozható, öntapadós vagy esetleg ragasztható kivitelű burkolatváltó profilt is. Mivel több színben elérhető, így választhatunk a burkolatok árnyalatához illő profilt is. Célszerű minőségi profilokat vásárolni, amik nem deformálódnak, s megfelelő vastagságúak, illeszkedni tudnak az adott felülethez.

Lefúrható burkolatváltó profiljainkért kattintson ide

Öntapadós burkolatváltó profiljainkért kattintson ide

Anyagok és színek:

A leggyakoribb az eloxált alumínium, ami számos színben elérhető, mint például az arany, bronz, pezsgő vagy az ezüst. Az eloxálás azt jelenti, hogy egy korróziónak ellenálló oxidréteget alakítanak ki az alumínium tárgyak felületén elektrolízissel. Ez a kezelés csak az elem felületét érinti, de használat során sem kopik le. 

Műanyag profilok is szép számban fordulnak elő a boltok polcain, ezek egy részei gumiszerű PVC anyagból készülnek, amik jól jöhetnek a számunkra, ha íves helyre kellene használnunk őket, de vannak keményebb anyagból készült profilok is, amiket dekorfóliával vonnak be.

Méretek:

A szakemberek szélességre legalább 2cm-t ajánlanak. Hosszúság esetén általában 2.7 méteres darabokban ajánlják, hogy egy szálból több területre is jusson.

Laminált padlólapoknál:

A laminált padlólapoknál elengedhetetlen a burkolatváltó használata. Ezek a lapok beépítés után nyerik el végső alakjukatmert a környezetből nedvességet szívnak magukba, így 0,2 %-kal nő méretük, így annak helyet kell adni. Mivel a laminált padlónak szüksége van a térre a növekedés miatt, így rések fognak kialakulni. A burkolatváltó profilok használata eltakarja ezeket a réseket, így lehetővé teszi, hogy a padló mozoghasson, de számunkra ne váljon zavaróvá a burkolatunk kinézete.

 

Ügyelni kell azonban a helyes anyag kiválasztásra is, mert egy rosszul megválasztott burkolati elem teljesen tönkre tudja tenni az egész burkolás összképét.

Hidegburkolatoknál vizes igénybevételre és csúszásmentességre is gondolnunk kell. Sok tényezőt figyelembe kell tehát vennünk, de mivel nagy választék áll rendelkezésünkre, így nyugodtan válogathatunk kedvünkre.

Lerakásuk:

Rakhatjuk őket az aljzathoz, vagy egymáshoz csavarozva, ám ezt padlófűtés esetén nem mindig lehet megoldani. A csavarozás lehet átlátszó, vagy rejtett is, hogy ne látszódjon belőle semmi.

Öntapadós társaik jobban elterjedtek, a felhelyezésük egyszerű. Kis mértékben védelmet nyújt a víz ellen. Az öntapadós része kétoldalú ipari ragasztó, mely nem válik fel később sem.

Minden verziónál ügyeljünk arra, hogy a felületek lerakás előtt tiszták legyenek.
 

Mindkét funkciója hasznos tehát a burkolatváltó profiloknak, legyen szó biztonságról vagy esztétikáról. Járjunk el körültekintően, gondolkozzunk előre, így beszerezhetünk minden szükséges kelléket. A burkolási munkákat a profilok segítségével szépen zárhatjuk le, ezáltal olyan képet kaphatunk, amivel teljes mértékben elégedettek lehetünk.

Burkolatváltó profiljainkért kattintson ide