Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

6 kérdés, ami a csempevásárlásnál felmerül

|

Rengeteg csodaszép csempével burkolt helyiségről találhatunk képet az interneten, de nagyon nehéz elérned ezt a hatást otthonodban is. Számtalan dologtól függ, hogy milyen hidegburkolat lesz a számodra legmegfelelőbb. A csempe vásárlása előtt felmerülő 6 legfontosabb kérdésre összegyűjtöttük a választ. 

Mennyi a megfelelő mennyiség?

Kikalkulálni a megfelelő mennyiséget nem egyszerű feladat. Bár sokan azt gondolják, hogy ennél mi sem egyszerűbb, csak kiszámolom, hogy hány négyzetméter a burkolandó felület és már kész is. Sajnos ez nem így van, a vágások miatt ugyanis több csempére lesz szükségünk. Az aranyszabály az, hogy 10%-al vásároljunk több csempét, mint amennyi szükséges a burkolandó felületre. Gyakorlatban azonban könnyen lehet, hogy ez túl sok, vagy épp túl kevés lesz. Ha kis helyiséget burkolunk, nagy lapokkal, akkor több lesz a lehulló anyag a vágások miatt, de a terület tagoltsága is számít. A legjobb, ha egy burkolóval vagy egy szaktanácsadóval, a csempebolt értékesítőjével egyeztetünk, ő pontosan ki tudja számolni a szükséges mennyiséget, hiszen senki sem szeretné túlvásárolni magát. Ennél már csak az a rosszabb, ha kifogyunk a csempéből és nincs már készleten, nem tudunk rendelni, esetleg a különböző gyártási idő miatt nem azonos árnyalatú csempével tudjuk pótolni a hiányt.  

Milyen méretű csempét válasszak?

Erre a kérdésre sem olyan egyszerű a válasz. Sokan gondolnánk úgy, hogy kis helyiségbe kis csempe, nagy helyiségbe nagy csempe a megfelelő. Egyrészt ez igaz is, mivel a nagy helyiségbe a nagy csempével gyorsabban tudunk haladni, illetve kevesebb vágás szükséges, így a lehulló anyag mennyisége is kevesebb lesz. Azonban érdemes azt szem előtt tartani, hogy a kis teret nagy csempével burkolva tágasabbnak fogod érezni a helyiséget. A kisebb csempéket pedig érdemes olyan helyekre tervezni, ahol komoly esztétikai szerephez jut a falburkolat.  

Kisméretű csempe kínálatunkért kattintson ide

Nagyméretű csempe kínálatunkért kattintson ide

Színes vagy mintás csempe jól mutatna?

Könnyen megtörténhet az, hogy a kedvenc színűnk, vagy mintánk szuperül mutat egy lapon, viszont ha többet kirakunk belőle, máris elvész ez a látvány. A mintákkal is könnyen így járhatunk. Ugyanakkor vannak olyan esetek amikor kifejezetten jól mutat ha egy egész fal, vagy falrész mintás csempével van burkolva. Ha mégis félnénk a színektől vagy mintáktól, díszcsíkokkal, dekorcsempékkel kiválóan fel lehet dobni burkolatunkat.  

Színes és mintás csempe kínálatunkért kattintson ide

Dekorcsempe kínálatunkért kattintson ide

Ha mégis a dekorcsempe, vagy dekorcsík mellett döntenél olvasd el előző cikkünket, melyben azok használatáról és típusairól írtunk.

Cikkünkért kattintson ide

Hová kerüljön?

A bútorok, kiegészítők színe, anyaga, formája mellett érdemes figyelnünk az elrendezésre is. Érdemes nem csak a csempét, hanem az összhatást is nézni. Nem mindegy a helyiség mérete, annak fényforrása, illetve stílusa sem. Ahol kevesebb a természetes fényforrás, ajánlott világosabb csempét választani. A világos csempe nem csak a fényt, hanem a térhatást is növelheti.  

Milyen színű fugát válasszak?

Ma már egyáltalán nem meglepő, ha inkább színes fugát vásárolsz, mintsem fehéret. A fuga színét azonban javasolt a csempéhez igazítani, érdemes a csempe színével, vagy mintázatával harmonizáló fugát választani. Sajnos egy rosszul megválasztott fuga színnel nagyon el lehet rontani az összhatást. A fehér csempéhez például különösen jól mutatnak az élénkebb színű fugák, de ez csak akkor igaz, ha egy helyiségen belül máshol is használt színárnyalatot választunk.  

Fugázó kínálatunkért kattintson ide

Online vásárlás esetén: Mikor rendeljem meg?

Jobb előre tervezni. Ha meg van az IGAZI csempe, érdemes azt időben megvásárolni. Könnyen megeshet ugyanis, hogy álmaink csempéje épp kifutó darab. Ilyenkor előfordulhat az, hogy valaki elviszi előlünk, de esetleges készlethiány is fennállhat. Érdemes tehát időben elkezdeni tervezgetni és ha sikerült kiválasztani a megfelelő burkolatot javasolt megvásárolni azt.

A webáruházakban igényelhet késleltetett szállítást, azaz, ha 2 hónap múlva tudja csak fogadni a terméket, megjegyzésben jelezheti azt az ügyintézőnek, aki ezek alapján fog eljárni a szállítás ütemezésénél.

Online csempe kínálatunkért kattintson ide