Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Fehér csempe a lakás minden területére

|

Metro csempe

A metro csempe az egyik legkedveltebb konyhai és fürdőszobai csempe. Kis mérete miatt nagyobb felületeket is burkolhat vele, illetve több mintában is lerakható: egyenesen, döntve, kötésbe vagy parketta-szerűen. A metro csempék fózolt szélűek, azaz minden oldaluk le van csapva, bizonyos szögben. Mivel kis méretűek, és több színben kaphatók, ezért a klasszikus fehér csempét feldobhatunk pár darab színes metro csempével. Mielőtt azonban megvásárolnánk a kiválasztott színeket, figyeljünk arra, hogy gyártójuk egyezzen, mivel a fózolás eltérhet.  

Metro csempe kínálatunkért kattintson ide

Mozaik csempe

Nincs még egy olyan anyag, amely ilyen sokrétűen felhasználható, mint a mozaikcsempe. Használatával feldobható a legegyszerűbb burkolás is. A mozaik csempe anyagának, formájának és színének kimeríthetetlen tárháza áll rendelkezésre. Vannak üveg, kő, kerámia alapú mozaik csempék, az apró kockaformától, a kör, téglalap és háromszögformákig. A mozaik burkolat alkalmazásával jelentősen kihangsúlyozhatunk bizonyos részleteket. Ilyenek például a beépített kádak előlapjai, az épített mosó bútorok homlok felületei, illetve a tükör keretezése is rendkívül látványos. Ráadásul a mozaik csempék alkalmasak az íves, vagy hajlított felületek burkolására is.  

Mozaik csempe kínálatunkért kattintson ide

Kis vagy nagyméretű csempét válasszak?

Amikor nagy, egybefüggő felületet kell burkolni érdemes inkább nagyobb méretű csempét választani. A nagy méretű csempéket pontosabban lehet elvágni, ezáltal kevesebb kerül a selejtek közé. Kisebb csempéket érdemes olyan felületre választani, ahol komoly esztétikai szerephez jut a falburkolat. Érdemes még azt is figyelembe venni, hogy a nagy csempék segítségével a kis teret tágasabbnak fogod érezni, a kisebb méretű csempével pedig játékosabbá teheted a nagy felületeket.  

Kisméretű csempe kínálatunkért kattintson ide

Nagyméretű csempe kínálatunkért kattintson ide

Matt vagy fényes csempe?

Az első nehéz kérdés, hogy mi alapján válasszunk a matt vagy a fényes felületű csempe közül. Sajnos ezt nem lehet könnyen meghatározni, mivel rengeteg kritériumnak kell megfelelnie a burkolatoknak. Például: hová kerül, melyik helyiségbe, mennyire forgalmas térbe, kik fogják majd használni? Sokunk fejébe okkal vésődött bele, hogy a fényes csempék könnyebben tisztíthatóak. Ez való igaz, azonban fényes felületeken hamarabb látszanak meg a foltok, viszont ezek gyorsabban eltávolíthatóak a matt burkolatról, mint a fényes felületekről. Ha kicsi, szűkös a helyiség mindenképp válasszuk a fényes csempét, hiszen egyértelműen nagyobbá és fényesebbé teszik a területet. A matt modelleket választhatjuk például egy szép hátfalra, vagy kisebb falrészletre. A matt felületek népszerűsége manapság nem véletlen, hiszen sokkal letisztultabb, bársonyosabb hatást kölcsönöznek.

Érdemesebb inkább ezeket a pontokat átgondolva választani csempét az otthonodba, mint egy szép fotó, vagy az épp aktuális trend alapján. Ezekkel az ötletekkel reméljük könnyebb lesz majd a megfelelő hidegburkolat kiválasztása az otthonodba.

További tippekkel, és ötletekkel várunk következő, hamarosan megjelenő cikkünkben, ahol jobban betekintünk a dekorcsempék világába.