Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Zuhany panelek és rendszerek

|

Relaxáló, kellemesen pihentető zuhanyzás egy hosszú nap végén? Ki ne szeretne télen egy forró, testet-lelket átmelegítő vagy nyáron a nagy melegben egy frissítő zuhanyt venni? Ha hosszú fürdőre nincs is időnk, egy gyors zuhany mindig belefér, s ezt is maximális élvezettel szeretnénk megtenni. A zuhanyrendszerek vagy beépíthető zuhany panelek ebben segítenek nekünk.

Sok tényezőt vehetünk figyelembe a zuhanyzónk megválasztása során, többek között azt, hogy mi a mosakodási rituálénk s ezekben hogyan tudnának ezek az eszközök beleilleni. Kabinban vagy fürdőkádban állva zuhanyzunk? Milyen kialakítású legyen a zuhanyzó, esetleg szükséges lehet kádparaván használata? Kis méretű fürdőszobákba gyakran nem tudnak kádat beépíteni, ezért a zuhanyzó marad az egyetlen megoldás.

 

Zuhanypanelek:

Zuhanyzónkat számtalan típusú beépíthető zuhanypanellel tudjuk kombinálni, attól függően milyen tulajdonságokat részesítünk mindennapjaink során előnyben. A zuhanypanelből fogjuk közvetlenül kapni a vizet, ami lehet kézi zuhany, esőztetőfej vagy hidromasszázs zuhany is. Ha inkább a fürdőzést kedveljük, s nem igazán használjuk ki a zuhanyzások adta élvezeteket, akkor elegendő lehet számunkra egy sima fej és kézi zuhanyos panel is. Azonban, ha valami többre vágyunk már egy rövidebb zuhanyzás alatt is, akkor rendelkezésre állnak változatos hidromasszázs panelek, melyeken számos funkciót és vízsugár típust be tudunk állítani, direkt arra a célra kitalálva, hogy az ember a zuhany alatt állva már rögtön elkezdhesse egy fárasztó nap kipihenését.

Jótékony hatásai miatt is kedvelik, hiszen a különböző intenzitású vízsugarak fokozzák a test vérkeringését, a bőrünkhöz érve élénkítő hatással vannak ránk, méregteleníthetnek. Ha még a hőfokot is váltogatjuk, hideg és meleg vizet engedünk magunkra, az jótékony hatással lesz bőrünk állagára, feszességére és szintén fokozza a vérkeringést, ami az érrendszernek is kedvező. Egy zuhanykabinban állva minden irányból jöhet a víz, különböző szögekben, ezáltal még inkább fokozhatjuk az egészségre gyakorolt hatását. Vannak úgynevezett esőztető opciók, amely azt az érzést kölcsönzi nekünk, mintha a vízesés alatt állva zuhanyoznánk. A különböző intenzitással beállítható trópusi zuhany kellemes a fejbőrnek és a hátnak, masszírozó hatással van a felsőtestre.

A zárt kabinokban ki lehet alakítani gőzfürdőt is, de léteznek kimondottan erre a célra megalkotott gőzkabinok is, amelyek rengeteg beépített fúvókával és sok más hasznos funkcióval rendelkeznek, ezekhez elérhetőek illóolajok amiket belélegezve más és más hatást érhetünk el. Eukaliptuszt például akkor jó használni, ha valamilyen felső légúti megbetegedésben szenvedünk, a levendulát a nyugtató hatása miatt szeretik. Továbbá a gőz erősíti az immunrendszert, nőknél csökkenti a cellulitis tüneteket, csillapítja a reumatikus panaszokat.

A zuhanypanelek felszerelése és csatlakoztatása könnyű, néhány tiplin és csavaron kívül nem igényel különösebb eszközt és nagyobb előkészületet, hogy a régi helyére beillesszük.

Az olcsóbb panelek teste műanyagból készül, szélesek és enyhén hajlítottak, szinte teljesen a falhoz simulnak. Vannak fémből készült testek is, ezek még vékonyabbak, mint a műanyag társaik, sarokba is felszerelhetőek speciális konzol segítségével, így nem sok helyet foglalnak.

A zuhanypanelek általában keverőcsapot, kihúzható zuhanyváltót, fejzuhanyt, oldalzuhanyokat tartalmaznak, ha egy kicsit drágább árkategóriát választunk, akkor pedig termosztátos keverőszelepet is magukba foglalnak, amik az előre beállított hőfokú vizet keverik. Nagyon hasznos ez a funkció, mert megvédhet bennünket egy esetleges leforrázástól vagy a vízhőmérséklet folyamatos állítgatásától való kényelmetlenségtől.

Nagyfokú beállíthatóság jellemzi őket, testmérethez lehet igazítani a vízsugarak szögét. Úgy érezhetjük magunkat mintha egy valódi masszázson lennénk, s ehhez az érzéshez járulnak hozzá a 4-10 db vagy akár 50 db fúvóka, de akad amiben 100 db is elfér. Található a panel aljára felszerelt, külön lábmosásra kialakított zuhany is némelyik típusban,ami a lábunkat is kellemesen masszírozza. Kétgombos vagy egykaros keverőcsappal is elérhetőek ezek a panelek a piacon, kinek melyik típus a tetszőleges.

Hátránya a zuhanypaneleknek, hogy mivel minden irányból jön a víz, így a hozzá szükséges víz-térfogatáramot és a kialakított csővezeték szállítóképességét figyelembe kell venni. 2-3 bar kell, hogy rendelkezésre álljon, máskülönben az alacsony víznyomás miatt nem fognak a masszírozó funkciók működni.

Tisztításukra oda kell figyelni, nem mindegy hogy milyen tisztítószert alkalmazunk, nehogy felmarják a külső rétegét. Erős oldószereket semmiképpen ne használjuk, helyettük próbáljunk meg valamilyen kímélőbb tisztítószert alkalmazni.

Zuhany rendszerek:

A legújabb formakövetelmények szerint egyre vékonyodnak a zuhanyrendszerek. A zuhanyrendszerek vagy más néven zuhany oszlopok szinte csak egy csőből állnak, de ezek sokszor a padlóig is leérnek. Általában fej és kézi zuhanyt tartalmaznak. Itt nincsenek masszázssugarak minden irányból, inkább az egyszerűség jellemzi, kevesebb helyet foglalnak el a zuhany fülkében. Mivel a zuhanynak vékony a teste, így ezekből sokkal kevesebb víz folyik. Ezek nem alkalmasak arra, hogy masszírozzanak bennünket, itt inkább a külső formát szokták értékelni és hogy kis helyen is elfér.

Lehetőségünk van arra, hogy összeválogassuk a berendezéseket a zuhanyfülkénkbe, vásárolhatunk külön esőztető fejzuhanyt, oldal zuhanyt különböző fúvókákkal, így nem kompletten egy rendszerbe vásárolunk meg, hanem személyre szabottan alakíthatjuk ki zuhanyunkat a megfelelő funkciókkal. Azonban ennél a változatnál előre kell gondolkodnunk, hiszen a vízvezetékeket és elágazásokat ennek megfelelően kell kialakítani a falsík alatt. Ezzel szemben a komplett paneleket a helység adottságaitól függően egyszerűbb lehet beszerelnünk, amiatt hogy azok nem állnak külön részekből és elegendő a hagyományos vízkiállás.

Mindennapi életvitelünket megfigyelve érdemes megfontolni, hogy a család mely funkciókat tartja a leginkább kihasználtnak. Egy biztos, fürdőszobánkból könnyen alakíthatunk ki igazi wellness élményt nyújtó helyiséget, ami hosszú távon mindenképp megtérülő, hiszen nagyon sok jótékony hatással lehet testünkre és lelkünkre is egy kellemes zuhanyzás.

Tekintse meg zuhanypanel és zuhanyrendszer kínálatunkat >>>