Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Hasznos megoldás fürdőszobába: kádszegélyek

|

Mindenki számára fontos, hogy otthona megfelelő biztonsággal és higiéniával rendelkezzen. Ugye Ön sem szereti, amikor a fürdőszobában a vízcseppek beszivárognak mindenhová, s ott penészedés indul el? Ugye az Ön szemének is sokkal kellemesebb látványt nyújtanak úgy a  felületek ha szépen le vannak zárva?Védje meg ezeket a területeket, akadályozza meg a kórokozók elszaporodását egyszerűen, miközben megfelelő esztétikussággal megoldja a záródások problémáit is.

A régi időkben mikor még sokszor saját kezűleg barkácsolták az emberek össze otthonukat, előszeretettel használtak a fürdőszobában a kádak menti területekre fugát, s azzal kenték ki a hézagos helyeket. Ez azonban nem bizonyult tartós megoldásnak, mivel a különböző tisztítószerek felmarták azt, így berepedezett, sok helyet ki is jött. Az üres helyeken megjelentek a szennyeződések amiket teljesen eltávolítani nagyon nehézkes feladat volt. Erre született az akkor korszakalkotó újításnak számtó megoldás, a kádszegély és higiéniai profil.

 

Mik is azok a kádszegélyek:

A kádszegélyek feladata  visszavezetni a kifröccsenő vizet a kádba, ezzel megakadályozva, hogy az eljusson a különböző résekbe, vagy olyan helyekre, ahonnan már nem tudjuk kitisztítani. Az ilyen kis zugok később elkezdhetnek penészedni, gombásodni, színük is elváltozik. Másodlagos funkciója inkább az esztétikai követelményeknek tesz eleget, tehát segít, hogy a fürdőkád beépítése után is szép, elrendezett élek és felületek vegyenek körbe minket.

Lehetőségünk van választani, ugyanis beépítés szempontjából megkülönböztethetünk két fajta szegélyt,

  • az előre beépíthető kádszegélyt és
  • az utólag beépíthetőt.

 

Előre beépíthető kádszegélyek:

Ezeknek egyik fele majd a csempe burkolat alá fog kerülni, míg a másik gumis része a fürdőkád szélére. Így érhetjük el vele, hogy esztétikusa takarja el a két dolog közötti hézagot (esztétikusan), s megakadályozza, a lepergő víz beszivárgását.

Előnye, hogy rögtön megejthetjük ezeknek a kádszegélyeknek a felrakását akkor, amikor már kész vagyunk a burkolással, így nem kell többször neki állnunk a munkának, elég egyszer vesződnünk a takarítással. Energiát spórolhatunk meg vele, továbbá a többletköltségekből is lefaraghatunk.

 

Utólag beépíthető kádszegélyek:

Akkor nyújtanak megoldást számunkra, ha már kicsempéztünk és minden a helyén van. Ez egy L alakú műanyag profil, ami rálóg a csempére és a kád szélére is, így végzi el a dolgát, s nem engedi a vizet befolyni. Szilikonnal vagy ragasztószalaggal tudjuk őket felrögzíteni.

 

Ragasztásuk egyszerű, akár magunk is elvégezhetjük, szakemberek nélkül! Használhatunk szilikon ragasztókat hozzájuk,esetleg öntapadós szalagokat. Egyszerűen feltehetőek, különösebb szaktudást nem igényelnek. mindössze egy biztos kéz kell hozzá, s már ügyesen haladhatunk is vele.


Öntapadós kádszegélyek:

Funkciójukat tekintve teljesen ugyanazok, mint a fent említett fajták, a különbség, hogy ezekhez nem kell használnunk már további ragasztó anyagot, egy öntapadós szalaggal egyszerűen felhelyezhető a kívánt részre. Előnye, hogy mindkét szélén rugalmas, igazodik az adott felülethez.


Általánosságban elmondható, hogy minden fajta kádszegélynek (a )hátránya az, hogy többségében csak fehér színben kaphatóak, mivel a kádak sztenderd színe is a fehér. Hogy minden passzoljon a gyártók inkább ezt az egyszerűbb megoldást választják.

 

Ismerjük meg a Higiéniai profilt is:
A higiéniai szegély, vagy higiéniai profil feladata- ahogy az a nevéből is adódik- hogy higiénikusan összekapcsolja a felületeket. Alkalmazásával meggátolhatjuk, hogy maradjanak szögben záródó élek és sarkok, amiket szintén nehéz lenne tisztán tartani. Ezeket jellemzően a padló és a falburkolat között használják pl. egészségügyi intézményekben.


Öntapadós változatban kaphatók, így közvetlenül a kész felületekre ragaszthatóak. Továbbá kaphatóak hozzá kiegészítő sarokelemek, vagy végzáró elemek is.

Egy szép fürdőszoba kialakításához és élettartalmának  hosszú megőrzéséhez tehát elengedhetetlenek bizonyos kellékek vagy megoldások, s ezek között szerepelnek a kádszegélyek is. Nagyon hasznosak a kádak, zuhanyzók közti területeken. Gondoljunk csak bele, egy esetleges nagyobb mennyiségű víz komoly kárt tud okozni, de ezek segítségével nem kell aggódnunk a penészedések és a felületeken megtapadó egyéb baktériumok miatt. De az egészségünkre való odafigyelés mellett nem elhanyagolható az esztétikai oldal sem, hiszen mindenki sokkal szebb(en)nek gondol egy olyan helységet, ahol szépen elrendezett széleket talál és ahol nem maradnak sehol hézagok és tátongó lyukak.

Sokan nem is hiszik, de a kis részletek óriási változást hozhatnak, amikor az összképre tekintünk, így tehát törekedjünk arra, hogy a minél inkább használjuk ki lehetőségeinket, amelyek a gyártók és designerek jóvoltából a rendelkezésünkre állnak. Minél több lehetőséget ragadunk meg, annál elégedettebb lehetünk és egy csodás végeredményt kaphatunk otthonunkban.

 

Tekintse meg kádszegély kínálatunkat ide kattintva >>>

Szilikonos tömítők >>>