Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Automata leeresztős vagy hagyományos leeresztős csaptelep?

|

Hagyományos vagy automata leeresztős csaptelepet válasszak?

Ön sem szeret a koszos vízbe nyúlni azért, hogy azt leengedje a mosdóból vagy a fürdőkádból?

Olvassa el cikkünket és mi segítünk a megfelelő leeresztő kiválasztásában!

A hagyományos leeresztős csaptelepet valószínűleg mindenki ismeri. Ahhoz, hogy a vizet a mosdóban, fürdőkádban tartsuk, egy dugót kell kézzel a lefolyóba helyezni. Ez a módszer viszonylag idejét múlt és nem praktikus. A dugóhoz tartozik egy kis lánc, amellyel ki tudjuk húzni, anélkül, hogy a kezünk vizes lenne, ám ez a legtöbb háztartásban hiányzik. A lánc rozsdásodni kezd vagy valamilyen más okból leveszik és máris kényelmetlen a használata.

Gondoljon csak bele, hogy borotválkozás után szeretné leengedni a vizet a mosdóból és bele kell nyúlnia a borotvahabos, borostás vízbe. Ugye, hogy nem túl bizalomgerjesztő? Vagy elfelejtette fürdés után kihúzni a dugót és bele kell nyúlnia a hideg fürdővízbe. Ez nem kényelmes és gazdaságos megoldás, ugyanis ezt egy újabb kézmosás követi, amivel pazaroljuk a vizet és az energiát.

Létezik egy úgynevezett click-clack leeresztő, ami egy kis fém dugó, melyet egy egyszerű mozdulattal tudunk nyitni egy másik lenyomással pedig zárni. Beépített rugó dolgozik benne, így az végez el mindent egy gumi perem segítségével. Fürdőkád esetében pedig akár ezt a kis mozdulatot a lábunkkal is megtehetjük. Tisztítása sem okoz nehézséget, a fedelét csak le kell csavarozni, így hozzáférhetünk és kitakaríthatjuk. Továbbá minden szabványos mosdóhoz használni tudjuk. Anyagukat tekintve ezek a dugók legtöbbször krómozottak, nem rozsdásodnak.

Ez a leeresztő esztétikus látványt nyújt, praktikus és kényelmes a használata, azonban itt is bele kell nyúlni a vízbe, ha le akarjuk engedni azt. Egy biztos, a click-clack leeresztő szelepeknél a keze nem marad szárazon!

Automata leeresztős csaptelepről akkor beszélünk, ha a csaptelep hátsó részén egy kis fém kar található, amit fel tudunk húzni és a dugót lezárja, illetve lefelé mozgatás esetén kinyitja.

Ez a leghigiénikusabb megoldás, ugyanis itt nem kell közvetlenül érintkezni a vízzel ahhoz, hogy leengedjük. Használata egyszerű és praktikus.

A lefolyó tisztítása kétféle módon történhet.

A dugó rögzítés nélkül van elhelyezve, így azt egyszerűen ki tudjuk emelni, ekkor szabaddá válik a lefolyó, tisztítása gyorsan megoldható.

A másik típusnál nem lehet kiemelni a dugót, ezeket a szifonnál kell leszerelni és alulról lehet tisztítani. Ez egy kevésbé egyszerű módszer, a takarításra sokkal több időt kell szánni a szerelés miatt. A dugót és a lefolyó részt is nehezebb tisztán tartani.

A fentieket összegezve szerintünk a legpraktikusabb megoldás az automata leeresztős csaptelep kivehető szeleppel.

Webáruházunk automata leeresztős csaptelep kínálatáért kattintson: ide

Quick leeresztőket ide kattintva tekintheti meg.