Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

MIlyen mosogató csaptelepet válasszak?

|

Mielőtt építkezésbe kezdenénk vagy fel szeretnénk újítani konyhánkat, számtalan fontos kérdést kell magunkban feltennünk  a konyhapult magasságától kezdve a beépíthető gépek kiválasztásán át a szekrények elosztásáig. Ám ezek mellett egy szintén nagyon fontos kérdés a mosogató csaptelep kiválasztása, hiszen a család minden tagja  megfordul a konyhában és használja azt. A háziasszonyok szabadidejük nagy részét itt töltik az ételek készítésével foglalkozva, ezért szem előtt kell tartani a praktikusságot és a könnyen kezelhetőséget is.

Az első szempont, amit figyelembe kell vennünk, a csaptelep helye. A régebben épült házaknál, panel lakásoknál fali csaptelepeket alkalmaztak. Amennyiben nem akarunk vezetékcserét és további bontást, esetleg nincs lehetőség ennek kivitelezésére, akkor fali mosogató csaptelepet kell választanunk. Ezen a típuson belül két kifolyócső változat van. Az egyik a felső, a másik pedig az alsó kifolyócsővel rendelkező csaptelep. Aki rendszeresen mosogat és próbálta mindkét változatot, biztosan a felső kifolyócsövű csaptelepet választja. Mivel a cső magasan van, sokkal kényelmesebb a tányérok és poharak mosogatása és nem okoz gondot a nagyobb edények tisztítása sem. Az alsó kifolyócső gátolja a szabad mozgást és akadályozza az edények hatékony elmosását.

A fali mosogató csaptelepeknél lehetőségünk van egykaros vagy keverőszelepes verziót választani. Az egykaros praktikus a könnyű kezelhetősége miatt, ugyanis egy mozdulattal tudjuk beállítani a megfelelő hőmérsékletű vizet és azt el is tudjuk zárni. A keverőszelepes változatnál nem tudjuk egyszerre megnyitni a csapot és beállítani a kívánt hőfokot.

Egy jó csaptelep mindig azt nyújtja, amit elvárunk tőle, kellő mennyiségű vizet enged át magán anélkül, hogy bármilyen más egyéb tényezőben pedig gátolna. Nem csapkodja szét s nem pazarolja a vizet, nem csöpög, hiába már elzártuk azt. Nincsenek éles felületei amikkel megsérthetjük magunkat, nincs túlságosan kiálló része. Ergonomikus kialakításokkal bír, jó érzés kézbe fogni. Ha össze is koszolódik akkor könnyen meg lehet tisztítani, nehezen hibásodik meg. Fontos szempont, hogy állítható vízsugara és hőmérséklete legyen, amit bármikor tetszés szerint módosíthatunk.

Kiválasztás előtt próbáljuk megfigyelni, hogy háztartásunkban mekkora eszközöket szoktunk használni és próbáljuk felmérni, hogy vajon be fognak e a mosogatóba férni vagy a csap magasság nem akadályozza-e ezt. Előny lehet ilyenkor a kihúzható zuhany fej, így a távolabbi, esetleg a mosogatóba nem férő edényeket is megtölthetjük vízzel könnyedén.

Környezetbarát felhasználás:

Manapság a háztartásokban fokozottabban odafigyelnek az emberek, hogy milyen energiafelhasználással fog az adott eszköz a későbbiekben működni. Mindenki törekszik arra, hogy a legjobb megoldást válassza, ami azt jelenti, hogy minél kisebb energia költséggel tudjuk működtetni az adott tárgyat, de közben ugyan úgy hozza a megszokott felhasználói élményt. Érintés nélküli, automata csaptelepekkel bizonyos rövid időintervallum után megszakad a víz áramlása, ha nem érzékeli a kezünket. Praktikus és takarékos megoldás a környezetbarát felhasználóknak.

Újszerű megoldások:

Azokban az esetekben amikor a mosogatócsap közvetlenül az ablak alá van téve, vagy olyan helyen ahol az ablak kinyitása során beleütközik a csapba, akkor ez a bajonettzáras csaptelep a megoldások, hiszen a telepet egy egyszerű mozdulattal el lehet fektetni s így már akadály nélkül ki lehet nyitni az ablakot. Lényegében könnyen tudjuk mozgatni a csapot, anélkül hogy utána bármi baja lenne.

A vízkőmentesítés nehéz kérdés a csaptelep esetében mert a kifolyónyílásnál sűrűn lerakodnak ezek, s így nehezebben, csapkodva folyik ki a víz. Nehéz hozzáférnünk a nyílásokhoz, résekhez, hogy vegyszerekkel megtisztíthassuk azt, s sokszor nem is sikerül maradéktalanul ezt megvalósítani. Ma már lehet gumi réteggel bevont perlátorokkal kapni a csapteleket, erről a rétegről viszont akár a kezünkkel is le tudjuk törölni a vízkövet, ezáltal sokkal könnyebb tisztán tartani is azt.

Okosítani is lehet berendezéseinket, különböző előre beprogramozott műveletekkel ha nem vagyunk otthon akkor is elindíthatjuk a vizet, vagy ha esetleg eszünkbe jut, hogy kinyitva hagytuk el is zárhatjuk azt okostelefonunk vagy tablettünk segítségével.

A design sem utolsó szempont a választásnál, főleg mióta ilyen széles választék áll rendelkezésre bárki számára. A különböző márkák mind próbálnak kitűnni valamilyen egyedi megoldással, hogy az ő termékeiket válasszák a vásárlók, és minél több emberhez eljussanak. Az egészen kedvező árfekvésű mosogatóktól a luxus termékekig elérhetőek csak a pénztárcánk szabhat határt vásárlásunknak. Nagy szerepe van, hogy milyen anyagból készülnek ezek, hiszen nagy igénybevételnek vannak kitéve. Mindenki számára az a jó ha a vevő is elégedett és az eladó is. Megbízható termékekkel pedig ezt könnyű elérni.

Bármely háztartást is vesszük alapul, mindenhol az egyéni igényeknek megfelelően kell dönteni. Mely szempontokat tartjuk fontosnak, a designt, az energia hatékonyságot, a kedvező árat, vagy valamelyik márka termékeit. Lehet persze ezeket ötvözni, és olyan eszközöket venni amik több kritériumnak is meg tudnak felelni. Széles a választék és nehéz a döntés, de némi mérlegeléssel bárki a neki legmegfelelőbb választást hozhatja amit hosszú időn keresztül használhat.

Tekintse meg mosogató csaptelep kínálatunkat >>>

Tekintse meg mosogató kínálatunkat >>>

TERMÉKAJÁNLÓ

Válogasson legnépszerűbb mosogató csaptelepeink között.