Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Milyen kádat válasszak?

|

A fürdőzés szerelmeseinek egyértelmű, hogy a fürdőszoba és ezen belül a kád az egyik legfontosabb eleme az életterünknek. Itt felfrissülhetünk, megtisztulunk, relaxálhatunk és egy megfelelően kialakított nyugodt környezetben elfelejthetjük a napi feszültséget.

Azonban nem egyszerű kiválasztani a megfelelő kádat. Amit mindenek előtt figyelembe kell vennünk, hogy mekkora tér áll rendelkezésünkre, milyen nagyságú kádat tudunk elhelyezni. El kell döntenünk, hogy hol érezzük jobban magunkat, egy nyugodt sarokban kényelmesen vagy a helyiség közepén, ahol körbe járható a kád. Szeretünk-e hosszan fürdeni, egyedül tesszük ezt vagy inkább párosan? Érdemes szem előtt tartani, hogy van e kisgyermek a családban és az ő igényeit is figyelembe véve dönteni.

Páros fürdőzésnél és ahol esetleg több kisgyerek is van a családban érdemes olyan fürdőkádat választani, ahol a lefolyó a kád középső részén helyezkedik el, így nem fog megzavarni senkit a relaxálásban. Továbbá a csaptelep elhelyezése is fontos lehet, ugyanis a kád végeinél elhelyezve szintén zavarhatja az egyik fürdőzőt.

Anyaguk lehet akril, lemez, öntött vas, vagy műmárvány, de találkozhatnak az érdeklődők fából készült design kádakkal is leginkább külföldi weboldalakon.

Egyes típusok rendelhetőek hidromasszázs funkcióval is.

Választhatunk egyenes kádat, amely legtöbbször szimmetrikus belső kialakítású, de készülhet formatervezett belsővel, hogy még kényelmesebben töltsük a fürdésre szánt időt. A csaptelepet elhelyezhetjük a kád végeinél vagy középen vagy süllyesztett csaptelep beépítésével feltölthetjük őket akár a túlfolyón keresztül is. Ez nagyon praktikus megoldás, ha a csaptelepet csak a fejrésznél tudjuk elhelyezni, de nem akarjuk, hogy egy kiálló csap akadályozzon a pihentető fürdésben.. Ezeket a kádakat fal mellett vagy sarokban szokták elhelyezni, kisebb fürdőszobákban akár faltól falig is be lehet építeni, panel lakásoknál gyakran választják ezt a megoldást. Készülnek mini, 120 cm-es méretben, így a legkisebb fürdőszobákban is elhelyezhető, hiszen alig foglal nagyobb helyet egy zuhanyzónál.

Egyenes kádakért kattintson ide.

Sarok és aszimmetrikus kádat is választhatunk.

Sarok kádakat tágasabb fürdőszobákban szoktak elhelyezni nagyobb mérete miatt. Kényelmes, tágas belső résszel rendelkeznek a sarokkádak. Választhatunk hozzá peremre szerelhető csaptelepet, amely modern látványt nyújt és kényelmes használatot biztosít. Több típus rendelhető hidromasszázs funkcióval, amely fokozza az ellazulást.

Az aszimmetrikus sarokkádak egyik oldala rövidebb, így helytakarékosabb a sarokkádnál. Létezik belőle kifejezetten kis fürdőszobákra tervezett íves és szögletes változat, amely lábrésze fölé beépíthető a mosdó az íves és szögletes változathoz is, így olyan fürdőkben is megoldott a kád használata, ahol eddig csak egy zuhanyzó fért el.

Sarokkádakért kattintson ide.

Aszimmetrikus kádakért kattintson ide.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a térben álló kádak. Exkluzív, újszerű megjelenés, robosztus, nagy kádtest jellemző rájuk. Elsősorban a körbejárhatósága miatt szeretik, a térben lehet elhelyezni őket, viszont emiatt nagy a helyigényük. Formabontó vonalaik esztétikusak, jól beleillenek a már kialakított fürdőszobába is. Anyagait tekintve ugyan úgy mint a hagyományosnál, akrilból, fából márványból de akár üvegből is készülhet. Tökéletesen tudunk bennük relaxálni otthonunkban.

Előnyük, hogy egyszerre két ember is kényelmesen tudja használni hatalmas belső terüknek köszönhetően. A lefolyó-túlfolyó középen van elhelyezve, így kényelmes mindkét fürdőző számára.

Amikor a szabadon álló kád mellett döntünk, számos dolog van, amire oda kell figyelni a telepítéssel kapcsolatban. Általában padlón álló csapteleppel építik be, melyet a kád mellett középen helyeznek el, ehhez a víz kiállást a padlóból kell felvezetni. A lefolyó a kád alatt helyezkedik el, mint a hagyományos kádaknál, ám ennek is pontosan meg kell tervezni  a helyét.

Hátrányuk, hogy elég drágák a hagyományos kádakhoz képest, ezeknek a többszörösét kérik el értük. Kisebb fürdőszobákba nem érdemes elhelyezni, mert ott nem érvényesül és a maradék szabad teret is elveszi.

Térkádakért kattintson ide.

Webáruházunkban is számos márka térkádjátsarokkádját vagy asszimmetrikus sarokkádját, valamint egyenes kádját találhatja meg és a hozzájuk szükséges kádszegélyeket és egyéb kiegészítőket.