Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

A szürke szín alkalmazása a fürdőszobában

|

Sokféle ízlésvilág létezik. Vannak akik a régiesebb, gazdagon díszített elemeket és az ehhez illeszkedő, eleganciát tükröző színvilágot kedvelik a lakásuk berendezésénél, mások inkább a modernebb stílust és a meghökkentő, harsány színeket részesítik előnyben, és vannak olyanok is, akik inkább a letisztultabbformákat és a szolidabb színeket kedvelik. És persze fontos megemlítenünk azokat is, akik szeretik a visszafogottságot, ugyanakkor szeretnének egyediségre is törekedni. Az ízlés és a stílus nagyon sokféle lehet.

Akár melyik stílus mellett is döntünk, fontos az összhang és a megfelelő kiegészítők kiválasztása.

A modern, letisztult ízlésvilágot kedvelők számára kitűnő megoldást jelenthet a szürke különböző árnyalatainak használata a fürdőszoba kialakítása során. Nemcsak azért, mert a modern stílust kedvelők körében nagyon népszerű, szinte már a stílus védjegyének mondható ez a színválasztás, hanem azért is, mert a szürke remekül kombinálható más színekkel. Nincsen olyan szín, amivel ne lehetne ízlésesen párosítani a szürkét.

Sokan gondolhatják azt, hogy a szürke egy unalmas szín, már azért is, mert gyakran hallhatjuk azt a kifejezést, hogy unalmas szürke hétköznapok. A szürke valóban egy semleges szín, mivel a fekete és a fehér kombinációjából keletkezik, ám ez koránt sem az egyhangúságot jelenti, hanem inkább a letisztultságot és a harmóniát.

modern stílust kedvelők előszeretettel alkalmazzák a fehér és a fekete színeket otthonukban. De mi van akkor, ha valaki a fehéret túl ridegnek a feketét pedig túl komornak érzi? Az ő számukra jelenthet nagyon jó megoldást a szürke szín használata. A szürkének számtalan fajtája van, így egyaránt válogathatunk a hideg és meleg árnyalatok közül. Ennek megfelelően tudjuk kombinálni az egyéb kiegészítő tárgyakkal és dekorációs elemekkel.

A szürke rengeteg lehetőséget rejt magában, mivel szinte nincs is olyan szín, amivel ne lehetne remekül kombinálni. Használjuk alapként a szürke színt, például alkalmazhatjuk a padló és a falburkolat kiválasztásánál. A kiegészítők terén lehetünk egy kicsit merészebbek. Az élénkebb színű berendezési tárgyak segítségével nagyon egyedi és különleges megjelenést kölcsönözhetünk fürdőszobánknak legyen az akár elegáns, modern vagy klasszikus stílus. A merész, élénk színek és a visszafogott szürke együttes használatával úgy hozhatunk létre egy pezsgő hangulatú, energiát adó fürdőszobát, hogy közben megmarad a visszafogott, elegáns megjelenés is. Azonban figyelnünk kell arra, hogy ne essünk túlzásba a kiegészítők alkalmazásában hiszen az élénk színek megragadják a figyelmet. A túl sok harsány szín pedig zavaros hatást tud kelteni.Használjuk egy-egy színes kiegészítőt! A szürke szín remek hátteret tud teremteni az élénkebb színű tárgyaknak és visszafogottsága által fantasztikus módon kiemeli azokat, ezért bátran játszhatunk a formákkal is.


A szürke színű fürdőszoba azoknak is ideális lehet, akik szeretik a változatosságot. Még egy érv amellett, hogy a szürke nem egyenlő az unalommal. Szürke csempe és padlólap mellett bátran cserélgethetjük kiegészítőinket hiszen nincsen olyan szín ami a szürkével ne mutatna jól. Így költséghatékony módon tudunk látványos változatosságot létrehozni.

Mindent egybevetve, nagyon érdemes elgondolkodnunk azon, hogy szürke fürdőszobát alakítsunk ki függetlenül attól, hogy milyen lakberendezési stílust kedvelünk. Való igaz az, hogy elsősorban a modern, egyszerű és visszafogott látványvilágra jellemző a szürke szín használata, de megfelelő kiegészítőkkel és színkombinációkkal lenyűgöző hatást érhetünk el a klasszikus stílus területén is.


Engedjük szabadon fantáziánkat és alkalmazzuk bátran a számtalan lehetőséget amit a szürke szín kínál számunkra.

 

Szürke csempékért kattintson ide.

Szürke padlólapokért kattintson ide.