Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

A greslapok jellemzői. Miért válasszam?

|

greslap az egyik legnépszerűbb burkolóanyag, amely szinte mindenféle helyiségben vagy területen  felhasználható. Lehet alkalmazni kültéren, például teraszburkolatnak, a lakásban, fürdőszobában, irodákban, vagy akár olyan helyeken is, ahol nagy igénybevételnek van kitéve. Burkolhatja vele például a garázs vagy a műhely padlóját, falait. Rendkívül sok változata létezik, kezdve az olcsóbb és egyszerűbb kivitelezésűektől a magas fényű, nagyon igényes megjelenésű darabokig. Ezek a kiváló burkolólapok népszerűségüket elsősorban annak köszönhetik, hogy rendkívül változatos módon lehet őket felhasználni. Ezeknél a lapoknál nem teszünk különbséget, hogy fali vagy padlóburkoló szemben a hagyományos kerámia burkolólapokkal. Elhelyezhetőek falon és a padlón is, így általuk nagyon egységessé lehet tenni a burkolni kívánt területet. A másik nagyon fontos jellemző a magas fokú kopásállóság. A greslapok kemények, ellenállóak és tűzállóak. Emellett rendkívül nagy választék érhető el méret, szín és minta tekintetében.

De mi is az a greslap, miből készül, hogy ennyire ellenálló, és mi az, ami miatt sokan emellett döntenek ha burkolásról van szó?

A hagyományos értelemben vett greslap, az úgynevezett mákos greslap egy teljes keresztmetszetében azonos homogenitású burkolólap. Az utóbbi időben rendkívül nagy fejlődés történt a gyártási technológiában, így az előállítók egyre inkább képesek a természetes kövek mint például a gránit, márvány megjelenését utánozni, de létezik természetes fa hatású és igazán exklúzív,  elegáns megjelenésű változatok is.

 

Két fő fajtája létezik. Az olcsóbb, de nagyon erős és kopásálló mázatlan változatokat elsősorban olyan helyekre érdemes tenni, ahol a burkolat nagy igénybevételnek van kitéve. Fontos megemlíteni azt is, hogy a greslapok jóval kopásállóbbak mint a természetes kövek. A mázas greslapok ugyanolyan ellenállóak mint mázatlan társaik, de ezek rendkívül esztétikusak és jóval drágábbak is.

A greslapoknak van még egy olyan tulajdonsága amely rendkívül népszerűvé teszi őket. A hagyományos kerámialapok szélei le vannak kerekítve, így vágás után már nem illeszthetőek össze olyan szépen. Ezzel szemben a greslapok szélei sarkosak, így könnyen illeszthetőek, ha a burkolni kívánt területen szükséges a burkolólap vágása, vagy egyszerűen csak szeretnénk alkalmazni egyedi elképzeléseinket és mintákat szeretnénk használni a burkolás során. Így a greslapokat előszeretettel alkalmazzák a modern és egyedi dizájnnal rendelkező fürdőszobák kialakítása során.A greslapok segítségével jóval szabadabban használhatjuk fel egyéni ötleteinket.A greslapok fontos tulajdonságai közé tartozik az is, hogy nem eresztik át a vizet úgy, mint a hagyományos kerámia burkolólapok. A tisztítása is rendkívül egyszerű, így ezek a burkolólapok rendkívül higiénikusak.

 

Akár greslapot akár hagyományos kerámialapot választ, kínálatunkban biztosan megtalálja az Ön ízlésének megfelelőt! Látogasson el webáruházunkba!