Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Metro csempe

|
Címkék : metro csempe

Ahogy a neve is mutatja a Metro csempe olyan burkoló, amelyet a metró állomások falain használtak. 1904-ben New Yorkban volt az első állomás ami fehér Metro csempével díszítettek. A közkedvelt csempefajta, igazi időtálló design, ami sok-sok év múlva is megállja a helyét. A csempe kis mérete miatt jól lehet íves felületeket burkolni.

A klasszikus metro csempe 10x20 cm és 7,5x15 cm-es méretben kapható. Természetesen létezik más méretekben is, de azok már nem sorolhatóak a klasszikus kategóriába.

A klasszikus formát jellemzi még a fózolt szélek. Ez azt jelenti, hogy a csempe minden oldala le van csapva egy bizonyos szögben. Ajánlott színkombinálás esetén ugyan attól a gyártótól vásárolni, mert gyártónként változhat a fózolt szélek szögének mérete.

Elterjedtek a lapos, sima felületű fózolás nélküli metro csempék is. A klasszikus fehéren kívül már számtalan színű létezik. 

A Metro csempéknek nem csak a szín, a dekor csempe választéka is nagy !

A dekor metro csempe őrzi a klasszikus formát és méretet, csak a sima felületet felcserélte egy szépen, aprólékosan kidolgozott mintás felület. Óriási szín és minta választék.

Fontos a fuga színének és méretének kiválasztása !

A Metro csempe nem élcsiszolt, ezért 2-3 mm-es fugahézag javasolt. A fugaszín kiválasztása is nagyon meghatározó és fontos. Két szempontot kell figyelembe venni ! Ha hangsúlyozni szeretné a csempe formáját, méretét akkor eltérő színű fugát válasszon. Ha ízlésvilágának a homogén, egybefüggő felület a megfelelő, akkor hasonló színű fuga szín javasolt.

 A Metro csempe felrakása. 

A Metro csempék szokványos „feles” eltolás mellett számtalan módon felburkolhatja és így egyedivé varázsolhatja az adott helyiséget.

A Metro csempe bármely stílusú otthonban megállja a helyét, bármilyen hideg-meleg padlóburkolattal, csempével kombinálva.

 Válogasson Metro csempe kínálatunkból