Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Változatos szaniterek

|

Amikor fürdőszobát tervezünk, általában a megszokott vonalakat és színeket részesítjük előnyben. Pedig a választék napjainkban széles skálán mozog, legyen szó akár a csempékről vagy a szaniterekről. Amikor szanitereket választunk, gondolkodjunk el azon, milyen stílust szeretnénk látni a fürdőnkben. Legtöbb esetben ajánlott egy helyiségbe egyetlen gyártó termékeiből választani, így biztosan passzolni fognak egymáshoz színűk, és felületük tekintetében is.

A mosdókat manapság többféle anyagból készíthetik, mégis a legelterjedtebb a kerámia. Itt a kézmosótól a dupla mosdóig széles a paletta. A másik igen népszerű anyag az öntött műmárvány. Kisebb a választék, viszont igen egyedi designt is találhatunk közöttük. Legnépszerűbbek a pultra vagy bútorra építhető mosdók. Rendszerint kisebb mélységűek, mint a kerámia mosdók.

A szaniterek tradicionális színe a fehér, ami nem csak azért elterjedt, mert egyszerű előállítani, hanem azért is, mert nem fakul, és a vízkő is kevésbé látszik rajta. A tervezőknek hála ma már nem kell ragaszkodnunk a jól bevált formákhoz. Számtalan különleges darab elérhető a modernitás kedvelői számára.

Milyen mosdót válasszak?

Fali mosdó: a hagyományos fali mosdó a legelterjedtebb típus, igen széles választékban kapható. Rengeteg forma és sokféle méret közül választhatunk. Ha szeretnénk elrejteni a szifont, általában minden típushoz kapható a mosdóval megegyező anyagú és színű szifontakaró vagy mosdóláb. Ez utóbbinak csak esztétikai szerepe van, hiszen a mosdó súlyát a fal tartja.

    • mosdo 003

Felülről beépíthető mosdó: a beépíthető mosdók igen nagy népszerűségnek örvendenek. Felül beépíthetőnek nevezzük azt a típust, amikor a mosdó pereme kilátszik, rátakar a pultból kivágott nyílásra.

    • mosdo 001

Alulról beépíthető mosdó: ebben az esetben a pult alá építjük be a mosdót, így a pult rátakar a mosdóra. Igen elegáns megoldás. A pult ebben az esetben általában természetes kőből készül. Előnyei közé tartozik a könnyű takaríthatóság.

    • mosdo 002

A WC csésze kiválasztásakor több fontos szempontot is figyelembe kell venni. Először is el kell dönteni, hogy falra szerelhetőt vagy padlón állót szeretnénk. Azt is el kell dönteni, hogy ún. monoblokkos (a WC csészére szerelhető a hozzá tartozó tartály) terméket akarunk vagy sem. Manapság egyre elterjedtebbek a függesztett WC-k. Itt a falba kell építeni a tartályt, amit majd a kiválasztott burkolattal takarunk és csak egy nyomólapot fogunk látni a WC felett. Ezek a tartályok helyes beépítés esetén 400 kg feletti terhelést bírnak ki. Másik típus a földön álló WC. Ezeknél lehet monoblokkos, illetve hagyományos álló WC-t választani, ami fölé műanyag tartályt lehet beszerelni.

A bide kiválasztásakor hasonló kérdéseket kell figyelembe venni, mint a WC csésze esetében. A bidé rendszerint ugyanúgy néz ki, mint egy WC kagyló, annyi különbséggel, hogy a mosdókagylóhoz hasonló csaptelepet találni rajtuk.

    • wc 001

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 – 8664

Forrás:sageinterior.com, reddiodesign.com, decoration-ideas-gallery.com, simplykitchenbath.com