Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

A csaptelepek fajtái

|

Csaptelep vásárlása előtt néhány alapvető dolgot érdemes tudni. Először is vegyük figyelembe, hogy melyik helyiségbe keresünk csapot. Nem mindegy, hogy fürdőszobai vagy konyhai csaptelepet vásárolunk, mivel méretben, stílusban és beszerelésben is különböznek. Ennek megfelelően tovább szűkül a kör a mosdó, kád, zuhany vagy mosogató csaptelepre. Napjainkban a csaptelepek formavilágát tekintve csak a tervezők kreativitása szabhat határt.

Az üzletben kapható csaptelepek egyébként az európai szabványt követik, a csapok és a karok hosszúságát centiben vagy milliméterben, a cső átmérőjét viszont colban mérik. Az is alapszabály, hogy a meleg víz mindig a bal oldali csonkra, a hideg pedig a jobb oldalira kerül.

 

A következő sorokban bemutatjuk a csaptelepek lehetséges fajtáit.

A leggyakrabban használt az úgynevezett keverőfejes csaptelep. Ez azt jelenti, hogy a hőmérsékletet és a víz erősségét egy keverőkar segítségével lehet beállítani. Egyszerű kezelhetősége miatt meggyorsítja a víz beállítását, ezáltal pénzt és energiát takaríthatunk meg. Az ilyen csaptelep kerámiabetéttel van ellátva.

A másik nagy csoport a kétkaros csaptelepeké. Egyre több gyártó tervez olyan csaptelep családot, amin külön karral lehet állítani a hideg, illetve meleg vizet. Ez a megoldás általában a nosztalgikus formavilágra jellemző, de akár a modern armatúráknál is használható. Szinte mindegyik kerámiabetétes, de azért néhány márka klasszikus családjánál megtartották a hagyományos mechanikus tekerőt.

A legkényelmesebb megoldás a termosztátos csaptelep, amin egy hőfokszabályozó segítségével állíthatjuk a hőmérsékletet. Az ilyen csaptelepek mindegyike forrázás védelemmel van ellátva.

    • csaptelep 001

Egy másik felosztás szerint kétféle csaptelepet különböztetünk meg. Az egyik a hagyományos falon kívüli csaptelepek csoportja, a másik pedig az úgynevezett falsík alatti csaptelepek. A kettő között az alapvető különbség az, hogy míg az egyszerű falon kívüli csaptelepeknél a vízkeverés a falon kívül történik, a falsík alatti csapoknál ugyan az a falon belüli részen. A csaptelep gyártók nagy százalékánál a belső, úgynevezett beépítő testet külön kell megvásárolni. Ezt a belső egységet a burkolást megelőzően kell beszerelni a falba, míg a látszó külső részt csak akkor, amikor már minden kész.

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 – 8664

Forrás: faucet.com, bassineco.com