Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

Gres lapok jellemzői

|

A gres lapokból rengeteg színű, méretű és minőségű létezik. Minden felhasználáshoz és minden környezethez rendelkezésre állnak. Gres lapot választva szabadon engedhetjük fantáziánkat és szinte bármilyen egyéni elképzelést megvalósíthatunk. Kiegészítőként használhatunk mozaikot, alumínium léceket vagy akár festett üveglapokat.

Legfontosabb jellemzőjük, hogy a vízfelületük 0,5% alatt van, ami a legalacsonyabb érték a kerámia burkolólapok között. Megkülönböztetünk fajtája alapján mázas, illetve máz nélküli gres lapokat.

 

Mázatlan, anyagában színezett gres lap:

A gres lap anyagában színezett, teljes keresztmetszetében azonos homogenitású, mázatlan kerámialap. Az alapmassza anyaga a kaolin és fehéragyag, illetve földpát. Legfeljebb díszítő, színező anyagként keverik az alapmasszába a természetes kövek szemcseméretű őrleményeit. Az utóbbi időkben a gres lap jelentős fejlődésének hatására sikerült a kívánt anyagok, például a gránit hatását meglehetősen hűen reprodukálni, ezáltal a porcelán gres alkalmazása széles körben lehetővé vált.  A mázatlan gres lapok kopásállósága kiemelkedően magas, műszaki jellemzői meghaladják a természetes kövekét, továbbá alkalmazása is gazdaságosabb. Nagyon fontos, hogy a gres lapok kopásállósági fokozata megfeleljen a várható igénybevételnek. A gres lap tömör anyagú és sarkos kiképzésű, emiatt könnyen illeszthető. Ha a fürdőszobánk falára kitalált motívumokat szeretnénk átfordítani a padlóra is, akkor a gres lap jó választás. Ezeknél a lapoknál nem különböztetünk meg fali és padlólapot, mindegyik mindenhová tehető.

    • greslap 003

Mázas gres lap:

Itt a lap felületére egy vékony mázréteg kerül, majd egy 1200 fok feletti kemencében megtörténik az égetés. Ez a technológia biztosítja, hogy a gres lapoknak kiemelkedően jó a kopásállósága, rendkívül alacsony a porozitásuk, és ezáltal kiváló a fagyállóságuk. Arra azonban figyeljünk, hogy a kopásállósság nem ugyanaz, mint a karcállóság, egy nagy kopásállósságú lap (elsősorban a fényes felületű) is karcolódhat, ami viszont nem számít kopásnak. Az ilyen burkolatok nagy forgalmú helyeken is használhatóak.

    • greslap 004

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 – 8664

Forrás: davidhier.co.uk