Termékek




Minden címke 191



Mutasd az összes cikket...

A csempékről és járólapokról

|

Napjainkban egyre több helyiséget burkolunk csempével, azaz hidegburkolattal. Számos érv szól mellette, de mindig figyelembe kell venni a környezeti, a sajátos esztétikai és műszaki funkciókat, amelyeket a csempe burkolatnak be kell töltenie.

A csempe és a járólap esetében is vannak divatos irányzatok, azonban ne csak az esztétikumra helyezzük a hangsúlyt, hanem fordítsunk figyelmet a használhatóságra és a burkolatok tulajdonságaira is.


Járólap vagy csempe?

A különbség a két burkolatfajta között, hogy a csempe kevésbé terhelhető, hiszen jobbára olyan területre burkoljuk, ahová nem lépünk, így a fizikai és mechanikai terhelés kisebb. Olyan felületek védelmére szolgál, amely kevésbé tisztítható (konyha) vagy nagy mennyiségű vízterhelés éri (fürdő). A technika fejlődésével ez a nézet azonban megváltozott, ma már olyan kerámia csempék is léteznek, amelyek felhasználhatóak azokon a területeken is, ahol nagy az igénybevétel. Ezáltal a csempe használata ma már a saját ízlésünkre van bízva.

A járólap esetében fontos, hogy ellenálló legyen nagy terhelés esetén is. A járólapok nagyobb kopásállósággal rendelkeznek, mint a csempék, hiszen a gyártás során figyelembe veszik, hogy bútorok, asztalok kerülnek rá.


Csempe, de melyik térbe milyet?

Csempe vásárlása előtt mindig jól gondoljuk át, melyik helyiségbe, milyet szeretnénk. Jól megfontolt döntést kell hoznunk, mivel tartós termékről van szó. Érdekes, hogy érzelmi alapon vásárolunk általában, majd a számunkra esztétikai szempontból megfelelő csempe paramétereit vesszük figyelembe. Napjaink csempe választéka olyan széles, hogy ezt szinte kivétel nélkül megtehetjük.  A választás során figyelembe kell venni, hogy a csempe színben harmonizáljon az esetlegesen meglévő bútorainkkal és tereink megálmodott színeivel. Azonban szem előtt kell tartani a csempe műszaki paramétereit, mint például a kopásállóság, keménység, fagyállóság, vegyszerállóság.


Néhány jó tanács:

Előszoba, folyosó: Ezek azok a helyiségek, ahol a legtöbb szennyeződés kerül a burkolatra. Itt nem ajánljuk a magas fényű csempe burkolását. A szennyeződés mértéke miatt érdemes a fuga színét úgy választani, hogy kevésbé legyen látható rajta a piszok.

    • csempe eloszoba

Konyha: A konyhai szennyeződések intenzívek és nehezen eltávolíthatóak. Fontos, hogy a konyhába választott csempe vegyszerállósága magas legyen a szennyeződések eltávolítása miatt.

    • csempe konyha

Étkező, nappali: A bejáratott útvonalak igénybevétele miatt a kopásállóságra fektessünk nagyobb hangsúlyt a csempe kiválasztásakor.  Ha padlófűtésre kerül a csempe, akkor alapkövetelményként kell kezelni a padlófűtésre való alkalmazhatóságot.

    • csempe nappali

Fürdőszoba: Ebben a helyiségben a padlóra elhelyezett fényes felületű csempe jobban csúszhat, ezáltal nőhet a balesetveszély is. Itt bizonyos vegyszerek foltosodást okozhatnak a felületén, ezért fontos a választott csempe vegyszerállósága.

    • csempe furdo

Terasz: A legfontosabb, hogy a választott csempe fagyálló és lehetőség szerint csúszásmentes legyen. Ezekre a helyekre leginkább greslapokat ajánlunk.

    • csempe terasz

Kérdése van a termékkel kapcsolatban? Keressen minket bátran, elérhetőségeinket megtalálja a kapcsolatok lapon ide kattintva vagy az alábbi közvetlen vonalon.
+36-30 / 904 - 8664